VEZI AICI ce a făcut o irakiancă pentru a-și duce fetițele în Germania

Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota au depistat într-un autocar trei cetățeni irakieni, mamă și doi copii, solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documentele de identitate germane ce aparţineau altor persoane.
În data de 18.01.2019, în jurul orei 03.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-au prezentat pentru a ieși din țară, călătorind ca pasageri într-un autocar, care circula pe ruta România – Germania, o femeie însoțită de două fetiţe. La control, femeia a prezentat pentru ea și cele două minore documente de identitate eliberate de autorităţile din Germania. Cu ocazia identificării și verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele prezente în punct nu sunt aceleași cu cele din fotografiile cărților de identitate. În urma verificărilor s-a stabilit că femeia este cetățean irakian, în vârstă de 24 de ani și este mama celor două fetiţe în vârstă de 4, respectiv 6 ani. Persoanele respective sunt solicitante de azil în România, iar mama copiilor a recurs la această metodă deoarece nu aveau documente de călătorie valabile pentru Spațiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei femeii și celor două fetițe, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, participaţie improprie la fals privind identitatea şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here