Senatorul Fifor: Falcă-demolatorul, care nu-și poate cheltui banii din buget, cere alții de la Guvern și face scandal

Primarii din România se plâng că nu primesc destule fonduri de la Guvern și amenință chiar cu proteste în stradă. Culmea este că purtătorul de cuvânt al edililor este Gheoghe Falcă, primarul Aradului, care de ani de zile dovedește nu doar că nu poate cheltui toți banii din bugetul Primăriei Aradului, dar chiar pierde importante finanțări internaționale. Falcă, cel care nu pricepe că nu poți cere bani dacă nu îi cheltuiești pe toți pe care îi ai și raportezi an de an excedent bugetar de zeci de milioane de euro, pozează în primar model în fața altor edili mult mai destoinici. Comportarea lui Gheorghe Falcă a fost taxată de Mihai Fifor, senator de Arad, pe contul său de pe o rețea de socializare. „Noaptea minții, oameni buni… Gheorghe Falcă, campionul incompetenței administrative, face pe purtătorul de cuvânt al primarilor din România. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a erijat în purtătorul de cuvânt al nemulțumirii primarilor din România, în condițiile în care Aradul, pe care îl conduce de prea mulți ani, este un oraș lăsat de izbeliște.
Primarul Falcă cere bani de la Guvern și amenință cu proteste în Piața Victoria, uitând ca a dovedit, în mod repetat, nu doar că nu este capabil să cheltuiască banii din bugetul primăriei, ci chiar ca își permite cu nonșalanță să piardă milioane de euro finanțări externe.
Prezența primarului Gheorghe Fală pe post de portavoce otrăvită a primarilor nemulțumiți de alocările guvernamentale, reprezintă o culme a tupeului și a ipocriziei.
Nu contestăm faptul că există în România comunități care au nevoie de sprijin de la Guvern, așa cum nu contestam obligativitatea dialogului cu structurile asociative din administrație.
Nu cred ca cineva poate susține faptul că Guvernul nu acordă o atenție specială relațiilor cu edilii din România.
Tocmai de aceea, consider că este total deplasat ca despre aceste dificultăți administrative să vorbească, și asta în numele tuturor primarilor, tocmai PDL-istul Gheorghe Falcă, artizan, alaturi de Boc și de Băsescu al celor mai odioase măsuri împotriva românilor.
Este dificil să enumerăm toate dovezile care atestă incompetența edilitară a lui Gheorghe Falcă, dar voi încerca să amintesc câteva de mare anvergură… negativă.
Marele vizionar Gheorghe Falcă și-a câștigat pe bună dreptate renumele de “Falcă-demolatorul”. Dacă tot a demolat arene sportive, el dovedește că nu e în stare să finalizeze, de ani de zile, lucrările la noul stadion al echipei fanion a Aradului, UTA. Promitea că Aradul va fi Capitala verde, dar o țară întreagă a văzut Aradul scufundat zile în șir in gunoiul neridicat datorită managementului lui Falcă.
Falcă vrea bani de la Guvern, dar administrația pe care o conduce nu e în stare, an de an, să cheltuiască banii pe care și i-a propus, acumulând excedent bugetar de zeci de milioane de euro – dovadă a incompetenței sale și asta în condițiile în care arădenii sunt obligați să plătească cele mai mari taxe și impozite locale din țară pentru un oraș de mărimea Aradului.
Nu numai că nu a cheltuit, dar chiar a pierdut peste 9 milioane franci elvețieni pentru finanțarea sistemului de termoficare. Sistem care, cu tot cu CET Arad, e în pragul falimentului, tot în urma incompetenței administrației Falcă.
Dacă adăugăm sumele imense aruncate pe lucrări de mântuială în cadrul așa-zisei regenerări urbane, pistele de biciclete, canalizarea din Bujac, banii publici cu care își finanțează campanii de imagine pentru a ajunge la leafa de 30.000 euro pe lună ca europarlamentar și asta deși este abia pe la 3 la sută în sondaje, celebrul aeroport Arad care înghite bani pentru salarii, dar nu are nicio activitate, și acestea sunt doar câteva dintre elementele care conturează imaginea adevărată de administrator a primarului Falcă, atunci, cu toată tăria, le putem spune primarilor: cel care se erijează în purtătorul vostru de cuvânt este doar un impostor, care nu vă face cinste.
La Arad, orașul unde cetățenii sunt puși să numere gropile din carosabil pentru că aparatul administrativ păstorit de Falcă nu este capabil nici macar să se deplaseze să constate dezastrul, se știe clar cine a pus mâna pe banii arădenilor: Gheorghe Falcă și trupa lui de aplaudaci de partid”, a scris senatorul Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here