Internship plătit pentru tinerii interesați de o carieră în IT

Studenții în ani terminali și tinerii care-și doresc să vadă ce presupune practic un job în industria IT-ului pot începe cu un internship plătit la #AROBSArad. Începând din 4 martie, echipa de aici va primi în sediul ei din Arad Plaza, 6 tineri care-și doresc un viitor job în domeniu. Este primul internship organizat de compania de software care-și dorește să valorifice potențialul comunității tinere arădene.

Ce presupune un internship în IT

“Când eram eu la începutul carierei, nu existau atâtea oportunități sau internship-uri care să ne deschidă drumul în domeniul acesta. Acum însă, e mult mai ușor. Trebuie doar să trimiți un CV. Și n-ai nevoie de experiență, de aceea vii la noi s-o dobândești.”, spune Srgian Danity, mentorul celor care vor intra în programul de internship plătit pe Embedded C de la AROBS Arad.

Perioada de pregătire va începe în 4 martie 2019, va dura 8 săptămâni, 4 ore pe zi și promite a fi o experiență interesantă pentru cei selectați. Vor avea un mentor care le va coordona activitatea, vor dobândi abilități tehnice noi și vor construi chiar ei componente de hardware.

Termenul limită de aplicare este 22 februarie și cei interesați pot aplica la adresa internship@arobs.com.

„Ai posibilitatea să înveți tehnologiile folosite în industrie pentru a alege aria care iți dă cea mai mare satisfacție. Ai acces la aparatură și software de specialitate, multe dintre ele fiind prea costisitoare pentru a putea beneficia de ele pe cont propriu. Lucrezi cu mentori și colegi care au experiență în domeniu, dispuși să te învețe o mulțime de lucruri interesante., adaugă viitorul mentor al internilor.

Ce înseamnă Embedded C?

“Oricare avem în jurul nostru o jucărie sau un aparat electrocasnic. Ei bine, fiecare dintre acestea conțin un sistem integrat (en. Embedded). Acestea sunt o combinație de hardware și software, proiectate pentru o funcționalitate specifică sau ca parte intergrantă a unui sistem complex. Mai putem aminti de automobile, aeronautică, echipamente medicale, dispozitive mobile și multe altele., explică Srgian, developer AROBS Arad.

Cu alte cuvinte, dacă știi Embedded C, aplicabilitatea este una foarte largă în multe industrii. În cadrul AROBS, se regăsește în proiectele de Automotive, Internet of Things (IoT), Home Automation, dar nu numai.

Studenții vor beneficia și de mentorat în ceea ce privește abordarea primului lor loc de muncă, cum să-și valorifice potențialul și experiența internship-ului în CV-ul lor.

AROBS Transilvania Software este o companie de software development cu un capital pur românesc, extinsă la nivel național și internațional.  Unul din scopurile acesteia este să dezvolte ecosistemul IT în comunitățile mici cu potențial pe această nișă.

Mai multe detalii găsești pe: www.arobs.com

Internship_arad2

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here