DNA lovește și în Arad: Administratorul firmei Tehnodomus, trimis în judecată pentru luare de mită

DNAAdministratorul firmei Tehnodomus, Virgil Sorin Henț, a fost trimis în stare de libertate în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.
Procurorii DNA au constatat că în perioada mai 2010 – octombrie 2012, Virgil Sorin Henț, în mod repetat, i-a dat lui Vasile Ofimiaș, care avea funcție de conducere din cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, un teren în suprafaţă de 8.800 mp, în valoare de 82.000 lei şi prin intermediul unei firme paravan, suma totală de 2.361.314 lei. Acesta a dat șpaga pentru ca funcționarul public, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, să supravegheze, să urgenteze şi să avizeze întocmirea documentaţiilor necesare fundamentării proiectului unei hotărâri de guvern, prin care să se aprobe alocarea sumelor de bani necesare finanţării lucrărilor de consolidare şi reprofilare a râului Timiş în anul 2010 și să-l informeze pe inculpat despre nivelul alocărilor financiare şi stadiul în care se află acestea. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea precizează că această cauză a fost disjunsă din dosarul în care Vasile Ofimiaș a fost trimis în judecată pentru luare de mită și spălare de bani, alături de alte persoane. Virgil Sorin Henț a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție tot pentru comiterea unei infracțiuni de dare de mită.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here