Mihai Fifor prezintă dovada: Alianța Vestului, jumătate de miliard de lei excedent bugetar, valoarea incompetenței administrative

Foto: FB

Senatorul PSD Mihai Fifor analizează, pe contul său de socializare, situația excedentului bugetar acumulat în cele patru orașe ale așa-zisei Alianțe a Vestului. În total, conform datelor oficiale, Aradul, Clujul, Oradea și Timișoara însumează pentru anul trecut peste jumătate de miliard de lei excedent bugetar. „Falcă, Boc, Bolojan și Robu, care au parafat între ei o structură fără formă juridică, dar cu potențial propagandistic maxim, au reușit să acumuleze, în fruntea orașelor pe care le păstoresc, peste jumătate de miliard de lei excedent bugetar. Ca să înțeleagă toată lumea, excedentul bugetar reprezintă banii pe care primarii nu au reușit să-i consume într-un an, din totalul pe care și l-au propus pentru investiții.
Topul excedentului bugetar arata asa: Clujul a înregistrat anul trecut un excedent de 251,446 milioane lei, urmat de Arad cu 168,059 milioane lei, Oradea cu 76,872 milioane lei și Timișoara, care întregește lista, cu 9,931 milioane lei. Asta insumeaza, pentru cei patru primari liberali aliați, nu mai puțin de 506,308 milioane lei, dintr-un buget total însumat de 1,7 miliarde lei. Și acum, cei patru membri marcanți ai PNL care nu au putut cheltui 30% din bugetul lor local (în medie, vorbind, pe Alianță) vin cu mâna întinsă la Guvern plângându-se că sunt năpăstuiți și că PSD fură banii locuitorilor din orașele lor. Ca să ne înțelegem, suma de 500 milioane lei rămasă necheltuită în bugetele celor patru orașe înseamnă echivalentul bugetului a 500 de comune din România, în condițiile în care anul trecut pragul bugetar minim garantat pe o comună era de 1 milion de lei. La un total de 50-60 de comune pe județ, constatăm că în orașele administrate de semnatarii alianței vestului a rămas necheltuit un buget din care ar fi putut trăi comunele din 8-10 județe, adică dintr-un sfert din România. Iată cea mai sugestivă dovadă a faptului că celebrii primari liberali Falcă, Boc, Bolojan și Robu dau dovada de maxima ipocrizie, atunci când uită de scheletele din dulapurile propriilor trezorerii și plâng cu mâna întinsă după alți bani de la Guvern, care să îngroașe excedentul bugetar și așa uriaș pe care l-au înregistrat în orașele pe care se fac că le administrează eficient”, a scris senatorul Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici