Pedofilii care au violat un copil cu acordul mamei au fost condamnați la închisoare

Foto: Arhiva

Mama care și-a dat copilul pe mâna unor pedofili, dar și cei doi bărbați care l-au violat pe băiat au fost condamnaţi în primă instanţă la închisoare cu executare, iar victima va primi daune morale de 150.000 de euro.
Magistrații de la Judecătoria Arad au pronunțat sentința în cazul a doi bărbaţi care au abuzat sexual în mod repetat un copil din localitatea Zădăreni. Agresorii au primit 11, respectiv 9 ani şi şase luni de închisoare cu executare, în timp ce mama copilului, care și-a dat acordul ca fiul ei să fie violat, a primit o pedeapsă de 8 ani şi şase luni cu executare. Sentinţa nu este definitivă.
Calvarul prin care a trecut copilul s-a aflat în luna aprilie a anului trecut. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a fost sesizată la Telefonul Copilului că ar exista un caz de agresiune sexuală îndreptată împotriva unui minor de 12 ani. Echipa formată din specialiști din cadrul Serviciului Intervenție în regim de urgență, situații de abuz, neglijare și violență domestică s-a deplasat la locuința familiei, constatând că minorul a fost într-adevắr victima unui abuz sexual. Din declarațiile din dosar reiese faptul că atât mama, cât și tatăl minorului se aflau în relații de prietenie cu agresorii, mai mult chiar, mama copilului fiind, se pare, cea care încasa diferite sume de bani pe care copilul îi obținea de la agresori motivând cu satisfacerea unor nevoi personale. „Analizând situația, specialiștii DGASPC Arad au hotărât scoaterea copilului din acel mediu, fiind dat în grija unui unchi, care de altfel va demara procedura de solicitare a măsurii de plasament familial în familia extinsă. Acesta are în grijă și pe sora băiatului agresat, și ea tot minoră (17ani ), pe care o cresc din copilărie. Copilului abuzat sexual i s-au oferit servicii de specialitate, fiind inclus într-un program de consiliere psihologică în vederea minimizării traumelor emoționale, fiind urmărită securizarea acestuia din toate punctele de vedere în familia extinsă”, a declarat la vremea respectivă Erika Stark, director general DGASPC Arad.
Pedofilii sunt doi bărbaţi, de 21, respectiv 43 ani (vârsta la comiterea faptei), din Felnac şi Zădăreni. Ei au violat copilul chiar cu acordul mamei copilului, o femeie de 49 de ani. Profitând de imposibilitatea victimei de a-şi exprima voinţa, prin constrângere fizică şi psihică, cei doi au întreţinut, în mod repetat, raporturi sexuale anale cu băiatul de 12 ani. Cei doi violatori şi mama copilului au fost reţinuţi de poliţiştii de la Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Arad, fiind cercetaţi pentru viol în formă continuată, corupere sexuală şi rele tratamente aplicate minorului. Ei au fost trimiși în judecată și au fost condamnați în primă instanță la pedepse privative de libertate.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here