Adevărul crunt din Primăria lui Falcă: a avut bani, dar nu i-a putut cheltui. Unele proiecte nici nu au fost începute

Primarul Gheorghe Falcă vrea mai mulți bani de la Guvern, dar nu e în stare să-i cheltuiască nici pe cei pe care îi are în bugetul local. Acest lucru îl demonstrează reprezentanții USR Arad făcând o analiză concretă. Și cum „cifrele nu minte”, realitatea nu este deloc favorabilă edilului, care ar vrea să-i facă pe arădeni să creadă că nu a putut face mai nimic în oraș, pentru că „Guvernul cel rău” nu i-a dat bani.
USR a monitorizat execuția proiectelor de investiții ale municipiului Arad pe parcursul anului 2018. La finalul anului au fost cheltuite 73 din cele 253 de milioane de lei bugetate, adică 28,6%. Procentul sumelor efectiv plătite din totalul sumelor alocate de Consiliul Local pentru investiții în 2018 a fost determinat pe baza datelor solicitate administrației locale de către USR. S-a mai stabilit că implementarea defectuoasă a făcut ca numeroase proiecte să înregistreze mari întârzieri, unele dintre ele nefiind nici măcar începute.
USR consideră că vina principală o poartă politizarea excesivă a aparatului executiv din Primărie, unde angajarea se face pe criterii de simpatie politică, în detrimentul capacității profesionale. Rezultatele sunt evident slabe, iar cetățenii resimt decalajul orașului în raport cu vecini precum Oradea sau Timișoara.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here