Cea mai sigură cale către un job în IT: internship-ul

office birou internship corporate laptop businessUn studiu realizat în 2018 de către Asociația patronală a industriei de IT și servicii (ANIS) arată că industria IT crește anual cu 10% ca număr de angajați. “Fenomenul” începe să se manifeste și pe piața muncii din Arad. Studenții care visează la un job în IT au această oportunitate prin înscrierea la internship-ul plătit organizat de AROBS Transilvania Software. Echipa lor din Arad își dorește să valorifice potențialul tinerilor din comunitatea arădeană și așteaptă aplicațiile studenților până în 22 februarie.

De ce să alegi industria viitorului

Așa cum arată studiile la nivel național și în Arad ecosistemul de IT este în plină dezvoltare. Cu sprijinul companiilor de nișă, precum AROBS, tinerii care își doresc să-și croiască un drum în domeniu, au șanse reale cu eforturi minime.

“Îi invit să iasă din zona de confort, să nu se teamă de schimbare și să aibe încredere în oportunitatea unui job nou. Avem proiecte variate, au ocazia să se întâlnească cu clienții noștri străini, să meargă în deplasări și să învețe lucruri noi.”, spune Ionela, reprezentantul HR al AROBS, celor care vor intra în programul de internship plătit pe Embedded C de la AROBS Arad.

Internshipul plătit oferit de #AROBSArad este încă în perioada de selecție până în data de 22 februarie. Cei interesați încă mai pot aplica la adresa: internship@arobs.com

Cum se va desfășura?

După o selecție prealabilă, cei 6 tineri vor începe perioada de pregătire în 4 martie 2019. Programul va dura 8 săptămâni, 4 ore pe zi și promite a fi o experiență interesantă pentru cei selectați. Vor avea un mentor care le va coordona activitatea, vor dobândi abilități tehnice noi și vor construi chiar ei componente de hardware.

 „Ai acces la aparatură și software de specialitate, multe dintre ele fiind prea costisitoare pentru a putea beneficia de ele pe cont propriu. Lucrezi cu mentori și colegi care au experiență în domeniu., adaugă viitorul mentor al internilor.

Ce înseamnă Embedded C?

“Oricare avem în jurul nostru o jucărie sau un aparat electrocasnic. Ei bine, fiecare dintre acestea conțin un sistem integrat (en. Embedded). Acestea sunt o combinație de hardware și software. Mai putem aminti de automobile, aeronautică, echipamente medicale, etc., explică Srgian, developer AROBS Arad.

Dacă știi Embedded C, aplicabilitatea este una foarte largă în multe industrii. În cadrul AROBS, se regăsește în proiectele de Automotive, Internet of Things (IoT), Home Automation, dar nu numai.

În 2018 AROBS Transilvania Software a împlinit 20 ani de existență. În același an a fost clasată pe locul 4 în topul companiilor românești de IT de către revista Business Review și inclusă în Forbes Wall of Fame prin prezența lui Voicu Oprean, fondatorul&ownerul companiei. Unul dintre scopurile companiei este să dezvolte ecosistemul IT în comunitățile mici cu potențial pe această nișă.

Mai multe detalii găsești pe: www.arobs.com

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here