[VIDEO] Hoţii care au aruncat în aer bancomatul din Alfa au fost prinşi. Bărbatul este din Semlac

Spărgătorii de bancomate au fost prinşi. Hoţii care au aruncat în aer un bancomat plin cu bani în cartierul Alfa au fost reţinuţi. Deşi atunci când a avut loc jaful s-a presupus că hoţii nu sunt din zonă, surpriza a fost uriaşă: unul dintre ei este arădean.
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Arad au efectuat trei percheziții în județul Arad, la locuințele unor persoane bănuite de furt calificat și distrugere. Ei au descoperit și ridicat mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen și acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre și un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal. Două persoane, un bărbat şi o femeie, erau urmărite pentru că în perioada 6 – 14 ianuarie a.c., ele ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timișoara, iar în data de 14 ianuarie a.c., au furat 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, după ce au provocat o explozie care a distrus ATM-ul. Bărbatul a fost depistat în municipiul Arad şi a fost indisponibilizat şi autoturismul folosit la săvârșirea faptelor. Bărbatul și femeia au fost reținuți, pe baza de ordonanță de reținere, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Bărbatul are 32 de ani şi este din comuna Semlac, iar femeia are 28 de ani şi este din Dumbrăviţa, judeţul Timiş.
În investigațiile desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad și sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale au fost angrenați și polițiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor, Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, precum și colegi de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de la inspectoratele de poliție din județele Timiș, Bihor, Maramureș, Cluj, Brașov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.
Prezentat magistraților, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here