La doar 16 ani a încercat să treacă ilegal frontiera în încercarea de a ajunge la tatăl său în Suedia, fiind ajutat de un șofer de 77 de ani

Foto: Arhiva

Un tânăr de 16 ani din Tulcea a pus la cale o strategie care ar fi trebuit să-l ajute să ajungă la tatăl său, în Suedia. El a urcat într-un microbuz, aparent fără știrea șoferului, fapt greu de crezut, cu care a ajuns în vama Nădlac. Tânărul a coborât și a încercat să treacă în Ungaria ocolind tonetele de control, dar a fost prins. Condus la sediul Poliției de frontieră din punctul de trecere a frontierei, pentru verificări, le-a spus polițiștilor de frontieră povestea pregătită, că ar fi urcat în microbuz fără a fi observat de șofer și că dorea să ajungă la tatăl său, în Suedia. Șoferul microbuzului, un bărbat de 77 ani, din Brăila, a declarat și el că ar fi observat pasagerul clandestin abia atunci când acesta a coborât din microbuz în zona vămii, pentru control.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru minor, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here