Se anunță cozi uriașe la frontiera cu Ungaria: circulația TIR-urilor va fi oprită

Foto: Arhiva

Frontiera cu Ungaria va fi din nou blocată de TIR-uri, iar cozile de autotrenuri se vor întinde pe kilometri întregi. Motivul este că ziua de 15 martie este declarată zi nelucrătoare în Ungaria.
Autorităţile de frontieră ungare au informat că, începând cu data de 14.03.2019 -ora 23.00 (ora României), până în data de 15.03.2019- ora 23.00 (ora României) și din 16.03.2019 -ora 23.00 (ora României) până în data de 17.03.2019 -ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15.03.2019 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare. Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.
În această perioadă, şoferii de TIR vor staţiona în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulație pe drumurile publice din Ungaria.
Autorităţile de frontieră din cele două state vor ține permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ, adică să se folosească la capacitate maximă arterele existente și să fie suplimentat personalul.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here