Curs de formator la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad va organiza la începutul lunii aprilie un curs de formator.
Conform Legii, începând cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizaţi, furnizorii de formare profesională trebuie să facă dovada că realizează programele de formare profesională cu formatori care au pregătirea pedagogică specifică formării profesionale a adulţilor şi pregatirea de specialitate corespunzătoare programei de pregătire. Cursul se adresează persoanelor care vor să profeseze în domeniul serviciilor de formare profesională, respectând cerinţele UE privind cadrul european pentru asigurarea calităţii în educaţie şi formare profesională a adulţilor; trainerilor cu experienţă în domeniul livrării serviciilor de formare profesională, care vor să obţină acreditarea ANC (fosta CNFPA); instructori, profesori, traineri care vor să îşi îmbunătăţească abilităţile de formare.
Cursul de formare profesională se finalizează cu un examen de absolvire, iar certificatele eliberate la absolvire au regimul actelor de studii şi sunt recunoscute la nivel naţional de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. „Pentru recunoaşterea internaţională a certificatelor eliberate, după finalizarea cursului este necesară apostilarea sau supralegalizarea”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad.
Obiectivul CCIA Arad, realizat prin acest curs, este crearea unei comunități de traineri de succes care să revalorifice educația în România.
“Formatorul este persoana care reușește să îi facă pe oameni să își depășească barierele fără a-i forța, fără a-i convinge. Se spune că lucrurile se fac în viaţa la timpul lor. Din păcate, suntem mereu contra cronometru şi poate că uneori, în goana după dezvoltarea planului profesional, pierdem prea mult din cel personal. Sunt rare situaţiile în care faci un lucru care îţi permite dezvoltarea bidirecţională. Cursul de Formator este unul dintre acele lucruri, nu poţi să rămâi neschimbat, la fel cum nu poţi să nu pleci de la curs cu dedicaţie şi iubire faţă de această meserie”, a declarat prof. Carmen Crişan, manager al CFP din cadrul CCIA Arad.
Înscrierile se fac la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, str. Cloşca nr. 5, telefon 0730188299.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here