Consiliul Concurenței vizitează Aradul

O delegație a Consiliului Concurenței, condusă de Bogdan Chirițoiu, președintele instituției, se află în zilele de 9 şi 10 aprilie la Arad. Vizita prilejuieşte o serie de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi cu cei ai mediului de afaceri.
„Mă bucur ca Aradul este gazda unei întâlniri între Consiliul Concurenţei, reprezentat la cel mai înalt nivel şi reprezentanţii administraţiilor locale şi ai mediului privat. Încercăm să fim gazde bune, dar mai mult decât atât încercăm să dovedim că indiferent unde lucrăm, că este vorba despre administraţia locală ori centrală sau companii private, cu toţii suntem români şi trebuie să urmărim interesul cetăţenilor şi al României”, a declarat viceprimarul Călin Bibarţ.
„Ne vedem cu autorităţile publice ca să înţelegem care sunt problemele lor şi mai ales unde putem noi să-i ajutăm. În general, zona unde putem da o mână de ajutor este cea a controlului privind ajutorul de stat şi aici mesajul principal este: se găsesc soluţii! Indiferent ce probleme sunt, vom găsi soluţii. Dacă există proiecte şi bani pentru ele, nu regulile de ajutor de stat sunt cele care vor sta în calea realizării proiectelor. Totul este să fie identificate nevoile comunităţii şi să existe fonduri pentru ele. În al doilea rând, ne vedem, cu firmele din judeţ şi venim în întâmpinarea lor cu o scurtă prezentare privind logica şi principiile de bază ale legii concurenţei. Vom analiza câteva exemple de cazuri şi sancţiuni pentru a ajuta firmele să nu greşească”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenţei.
Programul vizitei de la Arad a inclus şi o serie de seminarii, reprezentanţii Consiliului Concurenţei prezentând cu această ocazie aspecte concrete ale politicii concurenţei şi condiţiile în care pot fi accesate ajutoarele de stat/fondurile europene. Ziua de miercuri, 10 aprilie 2019, este rezervată unei întâlniri între reprezentanții Consiliului Concurenței și conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here