Învins de Tribunal, primarul Gheorghe Falcă nu se lasă: vrea un nou proiect pentru desființarea Pieței Catedralei

Foto: Arhiva

Înfrânt de instanță, care i-a anulat proiectul pentru Piața Catedralei, primarul Falcă nu se lasă: în prima ședință a Consiliului Local Municipal vrea un nou proiect de hotărâre ca să desființeze piața.
Primăria municipiului Arad a anunțat că a luat la cunoştinţă şi respectă decizia instanţei de anulare a Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”. Astfel, va promova un nou proiect de hotărâre cu încadrarea în cerinţele de formă solicitate. El se va regăsi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Municipal. „Regenerarea urbană a Pieţei Catedralei reprezintă o prioritate pentru administraţia locală şi nu va putea fi blocată la infinit. Vorbim despre o zonă care are nevoie de reconfigurare peisagistică şi de o parcare subterană care ar rezolva problema lipsei locurilor de parcare. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca proiectul de regenerare urbană a Pieţei Catedralei să meargă mai departe”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.
„Reconfigurarea peisagistică” la care se referă edilul vizează amplasarea unei serii de kitsch-uri în locul actualei piețe: un canal care ar simboliza Mureșul, o fântână în forma Cetății Aradului, pe care tot primarul Falcă refuză să o reconvertească în circuitul civil, neîndeplinindu-și angajamentele asumate și o parcare chiar în fața Catedralei Ortodoxe vechi.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 18 =