Tribunalul îl înfrânge pe Falcă: Instanța salvează Piața Catedralei

Foto: Arhiva

Magistrații arădeni au desființat proiectul fantezist al primarului Falcă, prin care acesta vroia să mute Mureșul și Cetatea Aradului în Piața Catedralei.Tribunalul Arad a anulat Hotărârea nr. 365 a Consliului Local Municipal Arad care consfințea de fapt desființarea actualei Piețe a Catedralei.
Prefectura a atacat în contencios administrativ hotărârea, la Tribunal. Prin Hotărârea nr. 229/2019, emisă în Dosarul nr. 293/108/2019, instanța „admite acțiunea în contencios administrativ, formulată de reclamantul Prefectul Județului Arad, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Arad şi, pe cale de consecinţă: Anulează Hotărârea nr. 365/21.09.2018, emisă de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Arad, privind aprobarea modificării şi completării Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 41/2014 cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie „Regenerare urbană zona Piaţa Catedralei din Municipiul Arad”.
Practic, prin această hotărâre, arădenii își vor putea păstra una dintre piețele emblematice ale orașului. În plus, proiectul gândit de Gheorghe Falcă și echipa sa pentru actualul amplasament al Pieței, cu o serie de kitsch-uri cum ar fi o arteziană sub forma Cetății Aradului, un canal pe post de mini-Mureș și o parcare subterană chiar în fața vechii Catedrale Ortodoxe rămâne doar la stadiul de… proiect fantezist care nu va mai umfla buzunarele unor firme de casă cu bani (publici) grei pentru lucrări supra-evaluate, similar celebrelor bănci de 8500 euro de pe strada Mețianu..

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here