[VIDEO] Mihai Fifor anunță: cu sprijinul Ministerului Transporturilor, se rezolvă problema cozilor din Zona industrială vest

O veste bună pentru arădenii care muncesc în Zona industrială vest: în cel mai scurt timp va fi construit un sens giratoriu care va fluidiza circulaţia. Aceasta este prima măsură pe care o va lua Ministerul Transporturilor care are asigurată finanțarea, urmând să vină apoi cu o soluţie modernă care să rezolve definitiv problema. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a explicat că este nevoie şi de implicarea primarului Falcă, pentru eliminarea semaforizării. „Aş vrea să nu lăsăm aşa uşor sensul giratoriu din Zona industrială. Este un subiect extrem de important atât pentru companiile care-şi desfăşoară activitatea în zona industrială, dar şi pentru cetăţenii Aradului care muncesc acolo. Ştim cu toţii că se formează cozi uriaşe, se aşteaptă ore-n şir pentru a se putea circula în zonă. Faptul că astăzi ministrul Cuc împreună cu colegii au venit cu o soluţie arată că ne preocupă în mod real cum să putem debloca această situaţie. Nu este o chestiune politică, este o chestiune administrativă, pentru care încercăm să oferim o soluţie. Trebuie spus că este o soluţie temporară şi am discutat astăzi cu ministrul Răzvan Cuc, cu domnul director general Narcis Neaga de la CNAIR, deja se conturează o soluţie mult mai consistentă pentru această intersecţie din Zona industrială vest. După ce vom face foarte rapid acest sens giratoriu provizoriu se trece la un proiect mult mai consistent. Eu cred că este foarte important ca oamenii să ştie ce urmează să se întâmple în zona respectivă”, a declarat senatorul Mihai Fifor.
Directorul general al CNAIR Narcis Neaga a explicat că există două soluţii pentru a rezolva pe termen lung fluidizarea circulaţiei în Zona industrială vest a Aradului: fie un pasaj suprateran, fie o oscilaţie suspendată, de tipul celor care vor fi pe centura Capitalei. „Vom face un studiu de fezabilitate care ne va spune exact care este soluţia optimă”, a declarat Narcis Neaga, director general CNAIR.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =