[VIDEO] O facultate pentru viitorii dascăli: Facultatea de Științe Umaniste și Sociale a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Una dintre cele mai dinamice facultăți ale Universității „Aurel Vlaicu” din Arad este Facultatea de Științe Umaniste. Aici se derulează un program de masterat unic în țară, cel de teologie publică și, tot aici, zeci de studenți străini învață limba română.
Patru specializări de licență (limba și literatura română-limba și literatura engleză, administrație publică, jurnalism și teologie penticostală didactică), cinci de masterat (Limbă și literatură. Tendințe actuale, Lingvistică aplicată. Perspective moderne în didactică limbii engleze,Teologie publică, Imagine mediatică și comunicare publică), program de școală doctorală în filologie și teologie evanghelică sunt oferetele de studii pentru cei care vor o carieră în învățământ, administrație publică sau jurnalism. De asemenea, în cadrul facultății se organizează cursuri postuniversitare pentru profesori, an pregătitor de limba română pentru studenții străini sau cursuri de conversie profesională pentru limba și literatura română și limba și literatură engleză. „Aceste cursuri de conversie sunt destinate profesorilor din învățământul preuniversitar care doresc să-și schimbe specializarea. Fiecare curs durează doi ani și, ceea ce trebuie menționat, este că se păstrează gradele didactice obținute de profesor în cariera didactică și în noua specializare”, a explicat decanul facultății, conf. univ. dr. Alina Ionescu.
„Întrega echipă de la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale este implicată în dezvoltarea ofertei educaționale, precum și în proiecte locale, naționale și internaționale care creează studenților oportunități de a relaționa cu studenți din alte centre universitare, de a colabora cu instituțiile județene, cu reprezentanți ai unor asociații culturale. În spatele performanțelor obținute este multă muncă și implicare din partea celor care fac parte din colectivul acestei facultăți”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Popa, prorectorul UAV.
În ceea ce privește planurile de viitor, decanul facultății, conf. univ. dr. Alina Ionescu a precizat: „Sperăm să putem demara în curând programul de muzică care se adresează, în special, absolvenților de licee vocaționale, precum și un program de master în teologie publică, în limba engleză. Invităm, cu drag, absolvenții de liceu să se înscrie la una dintre specializările facultății noastre”.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here