Cine vrea să mușamalizeze acidentul provocat de mașina lui Gheorghe Falcă?

Foto: FB

Au trecut peste 24 de ore de la accidentul de pe Calea Romanilor, din zona Hotelului Coandi, provocat de autoturismul condus de obicei de primarul Gheorghe Falcă. Reamintim faptul că mașina a lovit refugiul unei stații de tramvai, a culcat la pământ un indicator rutier și a blocat pentru un timp traficul în zonă. Cu o eficiență demnă de o cauză mai bună, urmele accidentului au fost înlăturate iar când Poliția a sosit la fața locului, nu a fost găsit nici un conducător auto în zonă. Mai mult, cineva a înlăturat și numerele de înmatriculare, pentru a ține cât mai ascuns faptul că atoturismul respectiv este chiar cel pe care nu de puține ori primarul l-a lăsat parcat în locuri neregulamentare (Facebook-ul abundă de astfel de imagini, fără a fi generat până acum, din câte știm noi, vreo reacție).
Poliția, oficial, nu a stablit cine a condus mașina și, în prima fază, a lăsat să se înțeleagă că de fapt nu ar fi fost necesar să intervină pentru că nu s-au produs victime și totul s-ar fi putut rezolva amiabil la firmele de asigurare. Rămân însă câteva întrebări la care așteptăm răspuns și care demonstrează că de fapt asemenea îngăduință nu și-ar avea locul.
A fost sau nu condus autoturismul de primarul Gheorghe Falcă? Dacă da, avea edilul dreptul legal de a conduce o mașină a Primăriei sau aceasta ar fi trebuit condusă de un șofer profesionist, angajat al instituției? Și dacă da, de ce a condus până acum Falcă singur în atâtea ocazii mașina respectivă?
În accident a mai fost implicat și un alt autoturism? Dacă da, de ce nu este căutat șoferul acestuia, pentru declarații lămuritoare?
Dacă autoturismul a provocat daune mobilierului stradal, și a provocat, nu e Poliția obligată să depisteze autorul distrugerii și să-l tragă la răspundere?
În acest caz, autorul distrugerii, care a lovit cu mașina refugiul stației de tramvai, nu trebuia testat penru consum de alcool sau substanțe interzise, așa cum sunt controlați conducătorii auto implicați în incidente similare?
Dacă nu funcționau camerele Primăriei din zonă, nu există alte camere de supraveghere la firme, persoane private sau camere auto ale șoferilor din trafic care ar fi putut imortaliza accidentul? De ce nu au fost căutate și analizate imaginile de pe acestea?
Ar fi doar câteva dintre întrebările fără răspuns (încă) legate de accidentul mașnii lui Gheorghe Falcă. Cât despre actualul primar al Aradului, el pare obișnuit cu asemenea scenarii demne de un film SF. Ne amintim de dispariția, pe când era vicepreședinte al Consiliului Județean, autoturismului Volkswagen Bora, de serviciu, spune-se la Aeroportul Budapesta. La vremea respectivă, țap ispășitor a fost găsit șoferul din CJA al lui Falcă, pe care apoi acesta l-a preluat și la Primărie. Oare, ne întrebăm retoric, tot Mitru o să-și asume și straniul accident de pe Romanilor? Sau o fi mâna cu multe degete a extratereștrilor la mijloc?

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here