„EcoCartea”, proiect educațional al Cluburilor Rotaract Arad și Rotaract Cetate Arad

Cluburile Rotaract Arad și Rotaract Arad Cetate și-au unit eforturile pentru demararea proiectului educațional “EcoCartea”. Conceptul este unul inedit ce vizează încurajarea dobândirii noțiunilor de ecologie în rândul copiilor din ciclul primar și creșterea economiei locale prin implicarea directă a cât mai multor persoane și firme arădene. „Proiectul “EcoCartea” organizat de cluburile Rotaract Arad și Rotaract Arad Cetate a debutat la Librăria Cărturești, cu prezența copiilor din clasa 0 și clasa a 4-a de la Școala Generală “Aron Cotruș” Arad, care au urmat îndemnul nostru și au adus câte 5 peturi pentru reciclare. Mulțumim Cluburilor Rotary Arad și Rotary Arad Cetate pentru susținerea acestei prime ediții. De asemenea dorim să mulțumim Librăriei Cărturești pentru implicare și găzduire. Școlile partenere în acest proiect vor fi Școala Generală “Aron Cotruș” Arad și Școala Generală “Aurel Vlaicu” Arad. Proiectul “EcoCartea” se va desfășura începând de azi, 17 aprilie, până în luna iunie 2019”, a declarat Andreea Morar, președinte Rotaract Arad.
Cluburile Rotaract Arad și Rotaract Arad Cetate își propun ca prin realizarea acestui proiect să contribuie la reciclarea a nu mai puțin de 5000 de peturi. 1000 de copii din ciclul primar vor beneficia de pe urma proiectului “EcoCartea” și se vor realiza cel puțin 15 biblioteci ale claselor participante.
„Proiectul demarat de noi, “EcoCartea”, vizează cele două direcții de dezvoltare Rotary Internațional: educația și dezvoltarea economiei locale. Ne dorim să încurajăm dobândirea noțiunilor de reciclare în rândul celor mici. La fiecare cinci peturi aduse fiecare copil va primi o carte. Toate cărțile primite de copii vor alcătui o biblioteca a clasei. Scopul nostru este să adunăm 5000 de peturi, cu certitudinea că toate vor ajunge la reciclare după finalizarea proiectului. Încurajăm pe această cale pe toți arădenii care rezonează cu ideea noastră să ni se alăture în acest demers”, a declarat Andreas Pitters, președinte Rotaract Arad Cetate.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two + five =