Gheorghe Falcă vorbește prin „vicele” Bibarț: Guvernul este interesat ce face Aradul cu banii pe care nu îi poate cheltui

Foto: Arhiva

Primarul Gheorghe Falcă se află în campanie electorală, dar e prezent în Arad prin „vicele” Bibarț. Călin Bibarț, viceprimarul Aradului, se arată de-a dreptul indignat că Guvernul României este interesat de excedentul bugetar al Aradului. De ani de zile, șeful lui Bibarț inclusiv pe linie de partid, Gheorghe Falcă, acuză guvernele care sunt de altă culoare politică decât a sa că nu „dau bani pentru Arad”. Răspunsul guvernanților a fost mereu același: atâta timp cât Aradul are excedent bugetar, adică are bani pe care nu îi poate cheltui, nu mai primește alții, care sunt alocați administrațiilor locale care au nevoie de ei pentru diverse proiecte. Aradul a avut în ultimii ani excedente bugetare de zeci de milioane de euro.
Călin Bibarț, viceprimarul Aradului, spune că a primit o solicitare fără precedent din partea Ministerului Finanţelor Publice. Printr-o adresă oficială înaintată Primăriei Municipiului Arad, li se cer reprezentanţilor administraţiei locale date cu privire la veniturile anilor 2018-2019 şi destinaţia excendentului bugetar la 31 decembrie 2018. Având în vedere că sunt bani publici, solicitarea pare una normală. Nu și pentru Călin Bibarț care vede imediat, la fel ca și Gheorghe Falcă, numai pericole la tot pasul, vinovat fiind „Guvernul cel rău”. „Am primit o adresă prin Trezoreria Arad de la Ministerul Finanţelor. Este pentru prima dată în istoria administraţiei locale în care suntem întrebaţi de către Guvernul României de soarta excedentului bugetar, de investiţiile pe care le facem din acesta şi cum sunt ele gândite. Această solicitare ne ridică un mare semn de întrebare, de mirare si de atenţionare ca nu cumva sa-i aducă gândul să mai taie ceva bani din bugetul arădenilor. Pentru că aşa cum ştiţi, în ultimii ani, de fiecare dată când a venit câte o hârtie de la Bucureşti a mai urmat una în care se mai luau nişte bani de la arădeni. Aceşti bani sunt destinaţi investiţiilor în Arad, sunt bugetate investiţii în Arad şi nu e vina arădenilor, nici a administraţiei arădene că de la Bucureşti avem legi din ce in ce mai proaste şi mai încâlcite astfel încât de la momentul la care iei decizia să faci o investiţie şi până reuşeşti s-o realizezi durează ani de zile”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ. Arădenii știu însă cum merg lucrurile la Arad și că în timp ce Gheorghe Falcă se află în campanie electorală pentru un loc în Parlamentul european și o leafă de 30.000 de euro pe lună, „vicele” Bibarț s-a gândit, se pare, să se lanseze deja în campanie electorală pentru Primăria Aradului. În ultimii ani, la Arad investițiile au fost bugetate, dar nu și realizate. Și aici nu este vina nici unui Guvern de la București, ci chiar a administrației locale care a tergiversat cât a putut investițiile, ca toate să fie inaugurate doar în preajma diferitelor campanii de alegeri. Un exemplu ar fi chiar stadionul UTA… unde probabil tot Guvernele de la București sunt vinovate că va fi finalizat cu ani de zile întârziere, probabil în campania electorală de anul viitor.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here