[VIDEO] „Școala vieții”, o nouă capodoperă literară a scriitorului Spiridon Vangheli

În cadrul „Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret” care a avut loc la Chișinău, republica Moldova, scriitorul Spiridon Vangheli, tatăl lui Guguță, a lansat o nouă capodoperă literară, „Școala vieții”. În opinia scriitorului Spiridon Vangheli, școala vieții este cel mai mare profesor și lecțiile ei sunt extrem de importante. „Și când ți-a dat viața lecții, poți să ieși om. Acolo este școala cea mare”, a declarat scriitorul Spiridon Vangheli.
Cartea a „înviat” prin personajele, cântecele micilor actori din clasa a 4-a de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, coordonați de învățătoarea Zinaida Galben-Panciuc și profesorul de teatru Vasile Bodrug. În parteneriat cu ei au fost și elevii de la Liceul de Limbi Moderne și Tehnologii Informaționale „Socrate”, dr. Ion Sirețeanu, coordonați de directorul și profesorii dr. habilitat Adrian Ghicov, dr. Angela Mardari, Natalia Ilesco, Svetlana Miron, Olga Secrieru.
Lansarea cărții este un omagiu la un an de la plecarea în Patria Cerească a Crăiței, cea care a fost soția și prietena devotată a lui Spiridon Vangheli – Eleonora, învățătoare cu merite și calități umane deosebite. Lacrima și zâmbetul au mers de mână, în canavaua prezentării cărții „Școala vieții”. A fost un spectacol tulburător prezentat de tânăra generație. Costumele, decorul, coloana sonoră, împletite armonios, au oferit încântătoare, clipe emoționante și îndemn să ne iubim pământul și neamul. „Am venit trist, dar plec optimist” , a menționat scriitorul Spiridon Vangheli, înconjurat de copii, profesori și părinți.
Maestrul Spiridon Vangheli este un reputat scriitor, poet, traducător din Republica Moldova. Cărţile lui au fost editate în peste 40 de țări.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + 19 =