Aradul navigabil, un nou episod: Ploaia a transformat din nou străzi din Arad în râuri

O nouă ploaie torențială a fost suficientă pentru a transforma Aradul într-un oraș lacustru. Apa a produs numeroase probleme, pasajul Voinicilor, de exemplu, fiind inundat și blocat. La fel s-a întâmplat și în alte locuri din oraș, unde apa nu a mai fost preluată de canalizarea depășită de situație și s-a acumulat pe străzi, a intrat în curți și case și a produs panică printre arădeni. Echipe de intervenție de la Pompieri și Compania de Apă au intervenit pentru a încerca să îndepărteze apa, însă solicitările cetățenilor au depășit în multe cazuri capacitățile celor care s-au luptat cu puhoaiele în multe locuri din Arad.
Din păcate, avertizările meteo, de cod galben de precipitații și furtuni nu sunt deloc liniștitoare iar următoarea aversă riscă să readucă din nou orașul în coordonatele nedoritului proiect „Aradul navigabil”. Canalizarea, motiv de laudă pentru echipa edilului Gheorghe Falcă, își dovedește cu fiecare ocazie limitele iar inundațiile se produc și la ploi oarecum în limite normale, nu doar la furtuni cu acumulări mari de apă în timp scurt pe unitatea de suprafață.
În disperare de cauză, arădenii au asaltat rețelele de socializare cu filmări și poze cu problemele produse de ploaia de azi la Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 2 =