Trafic restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei pentru automarfare, în perioada Rusaliilor catolice

Foto: Arhiva

Deoarece în acest sfârşit de săptămână credincioşii catolici sărbătoresc Rusaliile, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că în perioada 08.06.2019 ora 23.00 (ora României) – 10.06.2019 ora 23.00 (ora României) circulaţia TIR-urilor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei. Şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din ţara vecină.
La reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Astfel, a fost suplimentat personalul pentru a fi folosită la maxim a capacitatea punctelor de trecere a frontierei deschise pentru TIR-uri. De asemenea, având în vedere că la graniţa cu Ungaria formalităţile de control se derulează în comun cu poliţiştii de frontieră unguri, au fost contactate autorităţile din ţara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune, adică suplimentare de personal si artere control, necesare asigurării unor verificări operative pentru acest tip de mijloace de transport.
În această perioadă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria se va desfăşura în condiţii normale.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 12 =