Ministrul Răzvan Cuc a aflat la Arad că firma Astaldi nu-și plătește subcontractorii români care sunt în pericol de a intra în faliment

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și reprezentanți ai CNCF CFR SA au verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitarea liniei C.F. Frontieră – Curtici – Simeria, Tronsonul 2: km 614 – Gurasada şi Tronsonul 3: Gurasada – Simeria”.
Ministrul Răzvan Cuc a precizat că deși există o bună mobilizare a constructorului și sunt respectate standardele de calitate aferente lucrărilor, totuși se înregistrează întârzieri în plata subcontractorilor în condițiile în care plățile realizate de CFR infrastructură către antreprenor sunt la zi. „Am început inspecţia pe loturile 2A şi 2B din coridorul IV, de la kilometrul 614. Constructorul este mobilizat, lucrează (…) calitatea lucrărilor e bună, se lucrează cu materiale bune şi cu forţă de muncă destul de mare pe aceste sectoare, aşa cum este normal, dar ei au o foarte mare problemă, şi anume plata subcontractorilor români”, a declarat Răzvan Cuc. Ministrul Transporturilor a precizat că a fost contactat de firmele subcontractoare care nu şi-au încasat banii pentru lucrări.
„O să am întâlnire şi cu subcontractorii nedeclaraţi, pentru că se lucrează şi cu subcontractori nedeclaraţi, şi să văd şi eu care sunt motivele întârzierilor la plată a acestor facturi. Firmele care m-au contactat sunt disperate efectiv, fiindcă intră în incapacitate de plată. Deci cât timp lucrează şi au facturi de trei – patru milioane neplătite de mai bine de mai bine de 3 – 4 luni în condiţiile în care şi-au luat avansul, atunci vom avea o problemă”, a declarat Răzvan Cuc.
Ministrul Transporturilor a subliniat faptul că în situația întârzierii plăților către subcontractori se va considera că antreprenorul „nu-şi execută contractul la timp”.
„Nu poţi să-ţi baţi joc de firmele româneşti, în condiţiile în care tu lucrezi în România. N-ai venit cu utilaje în România, apelezi la utilajele firmelor din România şi trec luni de zile în care să aibă o firmă facturi de patru milioane şi să fie plătită doar cu 500.000 în condiţiile în care are probleme şi nu îşi poate plăti contribuţiile la stat, angajaţii, leasing-urile la utilaje. (…) Firma Astaldi este o firmă care are foarte multe lucrări în România, dar dacă nu îşi va plăti subcontractorii, atunci vă spun că voi lua nişte măsuri foarte drastice. (…) Nu contest calitatea lucrărilor şi mobilizărilor, dar acestea sunt mulţumită firmelor subcontractante, care nu sunt plătite…”, a precizat Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten + fifteen =