Milioane de lei, bani europeni, ajung la Sântana

Casa urbariala Santana 1Astăzi a fost semnat de către Sorin Maxim, directorul ADR Vest şi Daniel-Sorin Tomuța, primarul orașului Sântana, contractul care vizează restaurarea Casei urbariale – Urbarialhaus din orașul Sântana.
Monumentul istoric va fi restaurat, conservat și pus în valoare, iar acolo vor fi dezvoltate un muzeu și spații culturale în care vor fi expuse obiecte de patrimoniu, exponate specifice tradițiilor zonei, contribuind astfel la transformarea orașului Sântana într-o zonă de interes turistic cultural. Totodată, proiectul prevede digitizarea obiectivului de patrimoniu. Clădirea de pe strada Muncii nr. 60 are o suprafață desfășurată de 1.879 mp, cu un regim de înălțime Sp+P+1E.
Valoarea totală a finanţării este de 8.709.932,98 lei, din care suma de 7.806.945,68 lei este nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni.
Lucrările sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × two =