Incalificabil: la benzinăria MOL plătești benzina și ești făcut hoț

Un fapt incalificabil s-a produs la benzinăria MOL de pe Bd. Iuliu Maniu. S-a întâmplat duminică, 30 iunie 2019. O angajată a reușit (nu se știe cum, pentru că în mod legal nu putea) să afle numărul de telefon al unui client care a alimentat cu câteva ore în urmă și care a plătit benzina cumpărată. Apoi a sunat la numărul respectiv și a anunțat că… poate clientul a uitat să plătească benzina. Camerele video și bonul fiscal au dovedit că angajata a aruncat acuzații nefondate, făcând hoț un client onest. A dublat apelul telefonic cu un mesaj pe Faceook Messenger: „Bună ziua îmi cer scuze de deranj, dar ați fost la Benzinăria Mol și ați uitat sa plătiți”, după care a revenit: „Îmi cer scuze a fost o confuzie! O zi frumoasă vă doresc și îmi cer scuze încă odată.”.
Problema este că nu a fost vorba despre nici o confuzie, ci despre incompetență și acuze neîntemeiate. Un client a fost acuzat de furt, deși a plătit benzina, în condiții care puteau foarte simplu să fie stabilite dacă se analizau atent înregistrările. Dacă altcineva a plecat fără să achite carburantul, este altă problemă care ține de modul de organizare a supravegherii în cadrul stației de disribuție carburanți respectivă. Nu poate fi explicat nici cum a fost aflat, legal, un număr de telefon plecând de la numărul de înmatriculare al unei mașinii. Dacă a fost sesizată Poliția care a identificat proprietarul mașinii, atunci polițiștii, nu angajații stației ar fi trebuit să apeleze. Dar asta abia după analizarea înregistrărilor camerelor, care ar fi dovedit clar cine a alimentat și a plătit și cine a alimentat și nu a plătit.
Conducerea firmei care gestionează stația respectivă trebuie să ia măsuri, pentru că este scandalos ca un angajat care nu-și face treaba să acuze clienții cinstiți de furt. Iar organele abilitate trebuie de asemenea să elucideze modul în care a fost aflat de o persoană angajată a unei firme un număr de telefon privat, pentru a-l acuza pe proprietarul acestuia de furt și a arunca alte acuze pe Facebook, pentru ca ulterior să recunoască faptul că „a fost o confuzie”. O confuzie care a jignit și a stricat ziua unui om a cărui singură vină a fost că dintre toate benzinăriile din Arad a avut ghinionul să alimenteze de la stația MOL de pe Iuliu Maniu. Ceea ce cu siguranță pe viitor nu se va mai repeta, la nici o altă stație de distribuție carburanți din rețeaua MOL.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 17 =