[VIDEO] Mircea Purcaru arată tunul dat de Primăria Aradului în cazul Mureșel: lucrări plătite dar care nu s-au mai făcut

Foto: Arhiva

Canalul Mureșel aduce încă multe probleme arădenilor. Mircea Purcaru, directorul ANIF Arad a arătat unele nereguli în acest caz. Una dintre ele se referă la o lucrare efectuată doar pe hârtie, pentru care Primăria Municipiului Arad a și plătit bani grei. „Partea de 570 metri de la str. Miron Costin la str. Afinelor, care apare intubată la valoarea de 4.461.055.26 lei, în „Obiective de investiții realizate prin ordonatorul principal de credite ce se cuprind în Patrimoniul Public al Municipiului Arad” și ea totuși este încă un Canal descoperit. De ce „investiția” nu a fost predată ANIF-ului conform raportului Curții de Conturi din anul 2017?” – se întreabă Mircea Purcaru, directorul ANIF Arad.
O altă problemă mare este racordarea arădenilor la sistemul de canalizare pluvială. „De ani de zile arădenii s-au plâns de putoarea de pe Mureșel. Iar eu când am ajuns director la ANIF m-am întrebat de unde miroase, că apa vine curată din Mureș”, a declarat Mircea Purcaru. Directorul ANIF Arad spune că a crezut că în partea intubată există deversări ilegale, care duc la mirosuri insuportabile. În urma controalelor efectuate a rezultat că atât în partea intubată, cât și în cartierul Confecții există o gură de evacuare pluvială. Numai că prin evacuarea pluvială curgea canalizarea menajeră. „Deci, pe rețeaua pluvială a început să iasă și rahatul. Este în special în zona Cadaș, Șega, partea de Checheci care s-au branșat pe canalele pluviale și sigur că acestea mergeau liber în Mureșel. Am descoperit aceste evacuări și împreună cu Garda de Mediu am somat Compania de Apă Canal care a recunoscut că de fapt rețele pluviale sunt înțepate și urmează să fie racordate la Stația de epurare”, a declarat Mircea Purcaru.

Directorul ANIF Arad a spus că în cazul Canalului Mureșel a fost câștigată o finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 6.750.000 lei, în cadrul unui proiect privind calitatea apei. În momenentul actual proiectul se află în faza de licitație a D.A.L.I. pentru zona de extravilan. În partea de intravilan a canalului, prin Hotărârea de Consiliu Local Municipal 326 din 05.10.2016, Mureșelul a trecut la Primăria Municipiului Arad, deoarece Gheorghe Falcă visa un canal navigabil în Arad. Dar totul a fost doar în visurile fostului edil, actual europarlamentar, iar canalul Mureșel a rămas teroarea arădenilor din zonă, mirosurile fiind insuportabile. Însă, se așteaptă ca și Compania de Apă să ia măsuri, deoarece ea îi taxează pe arădeni pentru servicii de canalizare, în condițiile în care aceștia s-au racordat în rețeaua pluvială care deversează în Mureșel, fără a beneficia de vreun serviciu din partea Companiei de Apă.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × four =