Continuă nebunia: Lucrările Companiei de Apă blochează tot centrul Aradului

Arădenii care au crezut că vor scăpa rapid de problemele generate de lucrările din centrul orașului desfășurate de Compania de Apă s-au înșelat. Nu numai că nebunia de pe Bulevardul Revoluției va continua pe vechile șantiere dar se anunță deschiderea unuia nou, care va spori și mai mult problemele din trafic.
De miercuri, 11.09.2019, pe Bulevardul Revoluţiei se deschide un nou front de lucru pentru lucrările desfăşurate în cadrul contractului de lucrări CL3 – Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la staţia de Epurare Arad. Noul front de lucru vizează secţiunea de drum cuprinsă între străzile Crişan şi Horia, iar pentru această lucrare, care se va desfăşura pe banda de parcare, este necesară închiderea benzii întâi de circulaţie. La intersecţia străzii Crişan cu Bulevardul Revoluţiei va fi executată o săpătură la adâncime de mare complexitate în scopul introducerii colectorului principal şi a căminelor aferente, traficul din această zonă urmând să fie restricţionat alternativ pe câte o bandă de circulaţie.
În această perioadă, pentru lucrarea de canalizare din Municipiul Arad mai există deschise 4 fronturi de lucru, desfăşurate astfel:
-pe Bulevardul Revoluţiei, sens de mers între Podgoria – tronson cuprins între străzile Nicolae Grigorescu şi Romul Veliciu
-pe Bulevardul Revoluţiei, sens de mers înspre Teatru – tronson cuprins între străzile Mihai Eminescu şi Vasile Alecsandri şi tronson cuprins între străzile Horia şi Vasile Alecsandri
-pe Calea Aurel Vlaicu, zona Lebăda – tronson cuprins între străzile Obedenaru şi Şcoalei.
Lucrările, executate simultan, urmează un program de lucru de luni până sâmbătă, interval orar 08:00-18:00 şi se desfăşoară în conformitate cu Autorizaţia de Construire Nr. 1226/13.11.2017, emisă de Primăria Municipiului Arad. Şantierele sunt delimitate cu plasă de protecţie şi semnalizate cu indicatoare rutiere însoţite de panouri de avertizare.
Contractul de lucrări CL3 Reabilitare reţea canalizare în Arad şi facilitate de tratare nămol cu var la staţia de Epurare Arad face parte din Proiectul Fazarea Proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
Cum decurg lucrările și în ce hal a fost dat peste cap traficul rutier prin zona centrală a Aradului, arădenii simt deja de mult. Și nu înțeleg de ce nu s-a adaptat un program de lucru care să evite orele de vârf, pentru a reduce problemele de trafic create. Dar, dacă nu există organizare și respect, totuși, arădenii se pot consola cu faptul că li se cer respectuos scuze pentru disconfortul creat (care, cu minime eforturi, putea fi mult diminuat).

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =