Jaf la Poștă – o cutie cu bani a dispărut dintr-o mașină a Poștei arădene

O cutie din carton în care se aflau aproape patru miliarde de lei vechi a dispărut dintr-o mașină a poștei arădene. Inspectoratul de Poliție Județean Arad a fost sesizat de reprezentanți ai Oficiului Județean de Poștă Arad că persoane necunoscute au furat o cutie din carton în care se afla o mare sumă de bani, dintr-un autoturism aparținând instituției, parcat în fața Oficiului.

O echipă operativă de poliţişti formată din dispoziţia şefului I.P.J. Arad s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. După primele cercetări s-a stabilit că un angajat al Oficiului Judeţean de Poştă Arad, în calitate de mânuitor de valori, a primit de la ghişeul de distribuţie mai multe pungi din plastic, tip colet, cu bani care urmau să fie distribuiţi la oficiile poştale din judeţ. S-a stabilit de asemenea că, după ce angajatul a încărcat pungile cu bani într-o cutie de carton, a depus-o în interiorul mașinii de serviciu, deasupra lăzii de valori din metal, special confecţionată pentru transport valori monetare, a închis uşa de la autovehicul, după care şoferul susţine că a armat sistemul de închidere centralizat din telecomandă. Ulterior, cei doi au părăsit mașina şi au intrat în curtea oficiului poştal. S-au întors după aproximativ 25 minute, şi după deschiderea autovehicului, au constatat că lipseşte cutia de carton cu banii.

Poliția arădeană continuă cercetările. Au fost instituite filtre de poliţie, atât în municipiul Arad cât şi în judeţ, în vederea identificării şi prinderii autorilor furtului. În paralel, sub coordonarea procurorului de caz, pe numele mânuitorului de valori, angajat al Oficiului Judeţean de Poştă Arad, s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu.

Dispariția banilor din mașina poștei arădene nu constituie o surpriză. De fapt, este vorba despre o consecință a unei stări de fapt constatată în urma unor controale ale poliției din cursul anului trecut, care au scos la iveală o serie de nereguli grave privind nerespectarea normelor legale privind paza bunurilor şi transportului de valori. S-a constatat faptul că nu sunt respectate prevederile Legii 333/2003, compania și administratorul acesteia fiind sancționați contravențional, chiar de două ori, în lunile mai, respectiv decembrie 2013. Mai mult, conform art. 25 alin. 1 din Legea 333/2003, în data de 02.09.2013, Planul de Transport Valori Monetare al C.N. Poşta Română a primit aviz negativ din partea I.P.J. Arad.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × five =