Traficant de mercur alb, prins la Arad

Un bărbat care a intenționat să vândă în Ungaria și Serbia mercur alb a fost prins la Arad.

 photo 3476m_zps2d64be33.jpg

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere – I.T.P.F. Timişoara şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – ITPF Oradea, în cooperare cu S.R.I. Arad – Secţia Arad, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, au reţinut în flagrant un cetăţean român care a încercat să comercializeze unor investigatori sub acoperire 18 kilograme de mercur alb, în schimbul sumei de 9.000 euro.

Lucrătorii specializaţi ai Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Arad au iniţiat, la începutul acestui an, un complex de măsuri informativ – operative în vederea depistării în flagrant a unui cetăţean român, în vârstă de 66 ani, din Arad, despre care se dețineau informații că deţine 18 kilograme de mercur alb. Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul intenţiona să comercializeze mercurul în Serbia sau Ungaria. Pentru reținerea traficantului a au acționat sub acoperire și doi poliţişti de frontieră, din cadrul ITPF Timişoara, respectiv STPF Arad.

Bărbatul de 66 de ani a fost reținut în flagrant pe când încerca să le vândă celor doi investigatori sub acoperire cantitatea de 18 kilograme de mercur alb, în schimbul sumei de 9.000 euro. Pe numele traficantului a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de substanţe toxice, persoana în cauză fiind reţinută pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Comentarii

comentarii

3 COMMENTS

  1. ma bucur cand vad ca politia prinde infractori, cu fiecare dupa gratii e o lume mai sigura afara pentru noi si copiii nostri

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − eight =