Falcă vrea să bage copiii în arest

 photo Sorin_zps6f293a94.jpg

Gheorghe Falcă nu și-a onorat propria invitație, aceea de a participa la o dezbatere publică în sediul Poliției de Frontieră arădene. La ora anunțată, în fața clădirii I.J.P.F. Arad se aflau doar câțiva polițiști și polițiști locali și două autoturisme cu jurnaliști veniți să vadă minunea. Nici Falcă, nici susținătorii săi nu au apărut. Primarul s-a răzgândit și a anunțat că va participa la dezbaterea inițiată de deputatul Flavius Măduța, la Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Vom prezenta câteva detalii importante pentru a demonstra fantasmagoria ideii primarului de a cere mutarea unei școli în sediul actual al Poliției de Frontieră, pe strada Mărășești din municipiul Arad. Faptul că în clădirea respectivă nu putea avea loc nici o dezbatere publică ne-a fost confirmat telefonic și de purtătorul de cuvânt al I.J.P.F. Arad, comisar șef Daniel Iancu. Acesta a precizat că Poliția de Frontieră este o instituție cu caracter special unde accesul este strict reglementat. Deci, cum nu s-a anunțat vreo zi a porților deschise, de exemplu, a rezultat clar că propunerea primarului a fost doar demagogie pură, Falcă fiind primul care nici măcar nu s-a gândit să o onoreze.

Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră funcționează într-un imobil care nu este deloc potrivit pentru o școală. Fostă cazarmă a grănicerilor, apoi sediu al Poliției de Frontieră, clădirea este gândită și amenajată în scopuri cazone. Nu lipsește nici arestul unde sunt introduși, conform procedurilor legale, infractorii depistați de polițiștii de frontieră. Ne întrebăm cum s-ar simți copiii de vârstă școlară în fața gratiilor în spatele cărora primarul le gândește viitorul educațional? Fără a intra în prea multe amănunte, trebuie să mai subliniem că imobilul este amenajat pentru scopurile în care a fost și este folosit, cu căi de acces bine reglementate, cu dotări de ultimă oră pentru îndeplinirea condițiilor tehnice impuse de efortul României de a adera la Spațiul Schengen și nu în ultimul rând, cu acces strict reglementat prin poarta apărată de cadre de poliție de frontieră cu armament în dotare, conform regulamentelor proprii ale instituției. A propune mutarea unei școli într-un asemenea amplasament nu poate fi altceva decât fie dovadă de crasă incompetență fie demagogie pură.

În final nu putem decât să concluzionăm că am asistat la altă încercare a primarului Gheorghe Falcă de a fenta opinia publică. Antecedente, edilul are destule. Să ne amintim de câteva dintre fanteziile cu care a păcălit contribuabilii: prima caricatură de pistă pentru biciclete, trasată între bordura bulevardului Revoluției și marcajul parcării, la care s-a renunțat rapid, dublarea podului Traian peste Mureș din fonduri niciodată precizate și într-un amplasament care nu ar fi permis o asemenea investiție, o pistă olimpică de canotaj pe locul de unde constructorul autostrăzii a excavat pământ pentru taluzarea acesteia, propunere uitată de mult și lista este departe de a fi completă. Cât despre rezolvarea situației Școlii generale „Mihai Eminescu”, aceasta se adaugă altor probleme mari ale Aradului lăsate de izbeliște în mulții ani când partidul lui Falcă s-a aflat la Putere și acesta avea ușile miniștrilor deschise – pasajele peste calea ferată de le centura Aradului, de exemplu sau trecerea Cetății Aradului în patrimoniul local ar fi doar câteva cazuri care ar fi putut fi rezolvate prin lobby eficient dar care au fost păstrate în arsenalul de arme ale luptei politice cu care edilul își atacă adversarii, în detrimentul arădenilor de rând.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + eight =