Țeapă la Ineu: administratorul unei firme a produs un prejudiciu de peste 130.000 lei

Administratorul unei firme din orașul arădean Ineu a dat o țeapă de peste 130.000 lei, folosind o metodă clasică.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au depistat şi reţinut un bărbat, administrator al unei societăţi comerciale, suspectat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 42 ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Ineu, a achiziţionat mărfuri de la mai multe societăţi comerciale din judeţele Arad, Timiş şi Bihor, pentru plata cărora a emis nouă Bilete la Ordin fără acoperire, marfa fiind vândută unor persoane fizice sub preţul de achiziţie. De fapt, pentru a induce în eroare partenerii de afaceri, administratorul firmei şi-a deschis un cont bancar pe care l-a alimentat cu diverse sume de bani. Înainte de data scadentă pentru efectuarea plăţilor, el a retras toate sumele disponibile, astfel încât Biletele la Ordin introduse în bancă de către societăţile păgubite pentru plată, erau refuzate din lipsă totală disponibil în cont. Prejudiciul creat prin activităţile ilicite, desfăşurate în acest mod este de aproximativ 130.927 lei.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunere de arestare preventivă, magistraţii luând faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsii ţara fără încuvinţarea procurorului, pe o durată de 30 zile.

Comentarii

comentarii

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − nine =