Două autoturisme de lux confiscate la Vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Nădlac au depistat un cetăţean turc şi un cetăţean român care au încercat să treacă ilegal frontiera cu două autoturisme căutate de autorităţile germane și cele maghiare.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean în vârstă de 51 ani, conducând un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Germania. Cu ocazia controlului de frontieră, şoferului i s-au solicitat şi documentele maşinii. El a prezentat un certificat de înmatriculare eliberat de autorităţile germane în care este specificat ca proprietar un cetăţean german. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează semnalat ca „bun căutat ca probă în procedura penală”, alertă emisă de autorităţile din Germania în data de 09.01.2014. Şoferul turc a declarat că a împrumutat maşina de la proprietar în luna noiembrie 2013, contra sumei de 100 de euro şi nu știa nimic despre această situaţie.
 photo 20140129_135728_zps4044425c.jpg

Câteva ore mai târziu, la același punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român în vârstă de 23 ani, din Constanţa, la volanul unui autoturism marca BMW 560. Împreună cu el, în mașină se afla un bărbat, cetăţean român în vârstă de 61 ani, din județul Constanţa, proprietarul declarat al maşinii. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au solicitat şi documentele autoturismului. Şoferul a prezentat un certificat de înmatriculare eliberat de autoritățile române în care este specificat ca proprietar un cetăţean român, altul decât cel aflat în mașină, fapt ce a trezit suspiciuni. În urma verificărilor în bazele de date şi în cooperare cu Punctul Comun de Contact Cenad, s-a stabilit faptul că autoturismul figurează semnalat în Ungaria cu menţiunea „confiscare, fiind obiectul unui dosar penal de delapidare”, alertă emisă de autorităţile din Ungaria în data de 13.11.2008. Bărbatul de 61 de ani, care s-a considerat proprietarul BMW-ului a declarat că a cumpărat autoturismul de la un conaţional din județul Suceava şi nu știa nimic despre faptul ca mașina respectivă ar fi căutată de autorităţile maghiare.
 photo 20140129_140322_zps725e9999.jpg

Cele două autoturisme, în valoare totală de aproximativ 10.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac până la finalizarea cercetărilor.

Cetăţeanului turc și celui român le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × three =