Rețeta săptămânii: Pasca de Paște

LifestylePe masa de Paște nu trebuie să lipsească Pasca. De aceea, în zilele care urmează vă vom prezenta câteva rețete simple, dar delicioase, de Pască. Prima este o rețetă tradițională, des folosită de gospodine pentru că se obține o Pască extrem de gustoasă.

Pentru aluat este nevoie de o lingură de drojdie de bere, un kilogram de făină, opt gălbenușuri, coaja de la o lămâie, o cană cu lapte dulce, 300 de grame de zahăr, 200 de grame de unt. Se frământă aluatul de cozonac, care se pune la dospit două ore. Se împarte în trei părți egale și fiecare se întinde sub forma unui sul. Cu acest aluat se face coroana, în jurul unei cratițe unse în prealabil cu unt. Cu întreaga cantitate se vor realiza trei bucăți de Pască.

La umplutură se folosesc un kilogram de smântână groasă, trei gălbenușuri, vanilie, coaja de la o lămâie,100 de grame de stafide, 300 de grame de zahăr. Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul, după care se adaugă treptat smântâna, coaja de lămâie, stafidele, zahărul vanilat. Când s-au încorporat toate ingredientele, se toarnă umplutura în mijlocul vasului, să fie mai înaltă decât aluatul. Se coace în cuptor până se rumenește.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − seven =