RL: Cum a decurs operația pe creier a solistului rock Leo Iorga

rl

Solistul Leo Iorga a fost operat, vineri, la Spitalul Monza din Bucureşti, pentru a scăpa de o tumoare cerebrală, scrie site-ul partener  http://www.romanialibera.ro.

Operația a durat trei ore, iar solistul a fost sub anestezie totală. Tumora a avut aproximativ 3 cm în diametru, fiind localizată în aria motorie care comandă mișcarea mâinii și a piciorului.

“Pentru noi, operația lui Leo a fost cea mai ușoară intervenție din săptămâna aceasta. Operația a durat doar trei ore. Datorită faptului că țesutul tumorii este foarte diferit de cel sănătos, nu a fost necesar awake brain surgery – operație cu pacientul treaz. Leo este bine, sperăm ca duminică să meargă acasă. Am stabilit, de comun acord, să își reia activitatea după aproximativ 10 zile”, a spus dr. Sergiu Stoica, neurochirurg BRAIN Institute – Spitalul Monza care a coordonat operația solistului Leo Iorga.

Procedura a fost explicată de dr. Stoica ca fiind “asemănătoare cu o problemă de geometrie în spațiu: practic, ca să fim foarte preciși în neurochirurgie, creăm un sistem cartezian cu trei coordonate (x, y și z) în care capul pacientului este prins fix. Tumora are niște coordonate, pe care le stabilim cu ajutorul neuronavigației și a microscopului, care sunt conectate, și asta ne ajută să ajungem, printr-o incizie foarte mică, fix în zona unde este tumora. Aceasta nu se scoate dintr-o bucată, așa cum se întâmplă în chirurgia abdomnială, ci se aspiră progresiv cu un disector cu ultra-sunete”.

“Intervenția nu a fost complicată pentru că suntem specializați pe chirurgie cerebrală, și —de obicei— tumori care sunt […]

Citiți continuarea articolului aici:
http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/foto–cum-a-decurs-operatia-pe-creier-a-solistului-rock-leo-iorga-334750

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × one =