RL: PNL: Gabriela Szabo va fi reclamată la Poliție pentru încălcarea legislației electorale

rlCoordonatorul Departamentului de Analiză al PNL, Dan Mihalache, a anunțat că liberalii o vor reclama pe Gabriela Szabo la Poliție, întrucât aceasta ar fi încălcat legislația electorală în momentul în care a anunțat cu cine a votat, relatează Mediafax.

“Cel mai flagrant caz de încălcare a legislației electorale, transmis în direct pe televiziuni îl reprezintă conduita doamnei candidat la colegiul din Ilfov, ministrul Gabriela Szabo, care nu a învățat din păcate că atunci când se află în incinta secției de votare nu poate să enunțe, să exprime, numele partidelor sau alianței politice pentru care a votat. Domnia sa a făcut acest lucru și în incinta secției de votare, și în perimetrul descris de lege și ca atare este pasibilă de amendă sub efectul legislației electorale”, a susținut Mihalache, menționând că va fi depusă o sesizare la Poliție, scrie site-ul partener  http://www.romanialibera.ro.

El a susținut că a avut loc un “desant” în Ilfov cu premierul Victor Ponta și cu alți candidați.

Liberalul a precizat că și premierul ar fi încălcat normele legislației electorale întrucât sâmbătă, după încheierea campaniei electorale, a acordat un interviu la un post de televiziune. “A folosit pretextul că acest interviu, ca și cum noi am fi o națiune de proști, este dat în calitate de prim-ministru și nu în calitate de lider de partid. Din punctul ăsta de vedere credem că săptămâna viitoare, când lucrurile se vor mai liniști, Consiliul Național al Audiovizualului va trebui să decidă asupra acestei încălcări flagrante a legislației electorale”, a mai spus Mihalache.

Liberalul a fost întrebat cum vede faptul că și Călin Popescu Tăriceanu a făcut o declaraţie similară Gabrielei Szabo, declarând că a votat cu PNL. “Se aplică în egală măsură, cred că legea e suficient de clară”, a spus Mihalache.

De asemenea, el a acuzat faptul că în județul Giurgiu senatorul PSD Niculae Bădălău amenință reprezentanții PNL că vor fi “arestați, luați cu duba”, încercând astfel să schimbe reprezentanții în secțiile […]

Citiți continuarea articolului aici:
http://www.romanialibera.ro/politica/partide/pnl–gabriela-szabo-va-fi-reclamata-la-politie-pentru-incalcarea-legislatiei-electorale-336460

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − 5 =