După Mureșel, urmează poluarea Mureșului ?

ActualitatiAvaria conductei de refulare din cartierul Micălaca a dus într-o primă variantă la poluarea canalului Mureșel, când arădenii au constatat că plutesc pești morți pe canal. Acum, apele din conducta de refulare ajung direct în Mureș, iar mirosul pe malul Mureșului, în Micălaca, a devenit de nesuportat.

SC Compania de Apă Arad SA a explicat că avaria a avut loc la conducta de refulare după începerea lucrărilor de reabilitare la Stația de pompare SP2. A existat pericolul inundării cartierului Micălaca și a comunei Vladimirescu. Specialiștii Companiei de Apă au decis dirijarea apelor uzate menajere înspre conducta de colectare ape pluviale, cu deversarea acestora în canalul Mureşel. Au dat drumul apei pe canal, au murit peștii, a aflat ANIF care a intervenit și situația a ajuns în limitele normale. S-a ajuns la deversarea în canalul Mureșel pentru că o altă soluție, susțin specialiștii de la Compania de Apă, „cea de dirijare a apelor menajere înspre SP5, cu deversarea apelor în râul Mureş ar fi provocat o poluare majoră a râului Mureş cu materialele grosiere care se găsesc în apa uzată, datorită inexistenţei unui sistem mecanic de reţinere a materialelor grosiere în SP5, staţia de pompare apei pluviale, care este aflată în proprietatea Primăriei Municipiului Arad”. Numai că, ANIF a fost informat că s-a primit aprobarea de la Apele Române pentru deversarea apei, de către Compania de Apă , direct în râul Mureș.

Se estimează ca reabilitarea Stației de pompare SP2 să se finalizeze în data de 1 iunie. Conducta de refulare, pe porțiunea afectată, nu poate fi reparată pentru că „nu s-a primit acceptul Primăriei Municipiului Arad, deoarece necesită efectuarea de săpături ale carosabilului în zona de coborâre de pe podul Micălaca spre Podgoria”, spune Oana Hantig, ofițer de presă la Compania de Apă Arad. Corina Drăghici, purtător de cuvânt la Primăria municipiului Arad, spune că pentru această intervenție nu s-a solicitat Primăriei vreun acord. Compania de Apă Arad încă nu a venit cu precizări despre deversarea apei menajere în Mureș.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − 7 =