Alin Gherman: „Ajutăm antreprenorii români să iasă din România”

Alin GhermanInterviu cu Alin Gherman, director comercial DPD România

– Ce reprezintă DPD România pentru clienții săi?

– Noi la DPD încercăm să soluționăm cât mai multe dintre problemele de logistică ale clienților noștri, în mare parte dintre ele, companii online: e-MAG, Fashion Days și alți clienți mari. Ei au nevoie de un partener care să le rezolve problema, aceea de a ajunge coletul comandat pe un site de Internet la destinatarul final și aici intervine rolul curierului.

– Cum este piața din România pentru o asemenea afacere?

– Piața din România este în creștere și toți curierii care au servicii adaptate mediului online cresc, nu doar noi. Anul trecut am crescut cu peste 20 %, anul acesta, comparativ cu anul anterior, pe aceeași perioadă, avem de asemenea, o creștere de 25,6 %. Comerțul online este la un nivel incipient în România. Încă sunt foarte puține magazine online. Și proporția din total vânzări de retail pe care o au magazinele online în România este semnificativ mai mică, de 2 – 3 ori mai mică decât în vest și ca atare, există potențial. Unul dintre pilonii principali este curierul, pentru că el asigură livrarea. Magazinele online nu au serviciul de livrare. Noi îi ajutăm să facă treaba aceasta de livrare. Există piață și ne așteptăm să avem creșteri fantastice și în anii care urmează, venite preponderent din mediul online.

– Ce planuri de viitor aveți pentru dezvoltarea companiei?

– În momentul de față, am început să oferim diverse servicii companiilor românești, încercând să le expandăm orizonturile. Până la urmă, dacă ai un magazin online, piața ta nu mai este doar România. Poți să vinzi oriunde. Și aici intervine dimensiunea europeană a companiei pe care o reprezint, DPD. Practic, noi putem să oferim clienților din România posibilitatea de a face comerț în toată Europa. Setarea mentală din „eu sunt un magazin online care vând calculatoare în România și mă bat cu eMAG, Cel, PC Garage sau oricare alt magazin online” se schimbă. „Eu sunt un magazin care vând calculatoare și acum pot să vând calculatoare oriunde în lume”. Practic, încercăm să ajutăm antreprenorii români să iasă din România. Și avem o serie lungă de cazuri de succes, de clienți cărora le facem distribuție din România în 7-8-9 țări din Europa. Aceasta este principala direcție în care vedem noi dezvoltările în perioada imediat următoare. Pe lângă toate dezvoltările pe care le facem pentru comerțul online local, încercăm să oferim o soluție regională.

Alin Gherman 2

– Ce soluții ai folosit pentru dezvoltarea business-ului tău?

– În fiecare poveste din fiecare carte pe care o citesc, încerc să găsesc ceva ce pot folosi în business-ul meu. Din pilda japonezului Takeru Kobayashi, de 1,73 m, slăbuț, care a câștigat concursul de mâncat hotdog în fața tuturor adversarilor lui mult mai aparent capabili, sunt trei învățăminte principale. Primul este ca întotdeauna să încerci să vezi problema și din alte puncte de vedere. Pentru că primele întrebări pe care ți le pui când vrei să rezolvi o problemă sunt primele întrebări pe care și le pune și concurența ta. Și dacă veți căuta răspuns la aceleași întrebări, probabil veți găsi cam aceleași soluții și implicit, competiția se va da după aceea în preț. Dacă încerci să schimbi perspectiva și să vezi lucrurile altfel, s-ar putea să găsești alte răspunsuri care să ofere valoare clientului final și oferindu-i valoare vei putea să capitalizezi și tu și vei putea transpune competiția din bătălie de prețuri într-o bătălie în care încerci să-i oferi clientului cât mai multe beneficii și el te va răsplăti.

– Ce le-ai recomanda tinerilor antreprenori din România?

Este o vorbă celebră care se potrivește și cu povestea pe care am spus-o, anume: „Think big. Start small.” Cu alte cuvinte, nu acceptați bariere artificiale. „Eu sunt ONE MAN SHOW, sunt singur, am o a facere mică și probabil că voi reuși să o dezvolt în zona mea, în orașul meu, în cartierul meu.” Gândiți-vă cum ar fi dacă acea afacere ar fi numărul unu mondial în domeniul în care activați și păstrați visul acela alături de voi pe măsură ce pas cu pas vă dezvoltați afacerea.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici