Laszlo Pacso: „Vrem să punem România pe harta mediului de business de încredere”

Interviu cu Laszlo Pacso, organizator Business Days

Laszlo Pacso 2– Cum s-a născut conceptul de Business Days?

– S-a născut acum cinci ani de zile, din nevoia de a dinamiza mediul de business. Era în plină criză economică, într-un mic orășel din Transilvania, este vorba de Târgu Mureș. În câțiva ani a crescut foarte mult și s-a schimbat un pic și focusul nostru. Adică, acum punem accent mai mult pe crearea unei culturi antreprenoriale sănătoase în România. Partea aceasta de dinamizare de business rămâne pe termen scurt ca și obiectiv, dar se află totuși în plan secundar al obiectivului nostru.

– Cum a răspuns piața din România unui asemenea eveniment?

– Cred că numărul mare de participanți răspunde la întrebare. Faptul că suntem deja la ediția cu numărul 18, peste 20.000 de participanți cumulați în cele 36 de zile pe care le-am făcut în cei cinci ani de zile, cred că este elocvent. Există un interes din ce în ce mai mare față de genul acesta de evenimente. Modul în care ne diferențiem de alte evenimente este faptul că noi facem o cercetare foarte amănunțită de piață înainte de fiecare ediție. Deci, practic, toate temele noastre și toate subiectele pe care le abordăm răspund foarte, foarte bine nevoilor și problemelor cu care se confruntă mediul de business. Al doilea lucru important este calitatea foarte mare și diversitatea speakerilor pe care îi avem. Adică, întâlnești de la tineri până la experți în vârstă, din diverse domenii, cu care poți să schimbi idei, poți să interacționezi, poți să faci networking, pentru că toți sunt aici cu scopul de a îi ajuta pe cei care participă la eveniment.

– Cum vedeți Business Days în viitorul apropiat?Laszlo Pacso

– Suntem în prag de a trece la etapa internațională. Anul acesta vom organiza prima ediție la Cluj. În prima fază, vrem să punem România pe harta mediului de business de încredere în zona pe care o avem ca subiect în acest sens, să facem practic ce ar trebui să facă Camerele de comerț din România, să încercăm să încurajăm schimburile economice cu țara noastră, fie că vorbim de import, fie că vorbim de export. În același timp vrem să atragem cât mai mulți investitori în țara noastră și bineînțeles în egală măsură să ajutăm oamenii de afaceri din România de a penetra pe piața globală, mondială, inclusiv speakerii noștri să transmită un mesaj clar că România este o țară care merită să fie considerată ca și destinație de încredere pentru orice om de afaceri.

– Care sunt criteriile prin care sunt selectați speakerii la Business Days?

– Este un proces foarte amplu de selecție a speakerilor. Avem chiar un speaker support grup. În principal, să fie oameni de afaceri etici, adică dintre cei care au construit rezultatele muncii lor pe considerente bune, sănătoase, etice, corecte și bineînțeles care să fie deschiși și dispuși să împărtășească din experiența lor, tinerilor sau oamenilor de afaceri dornici de a învăța, de a schimba idei cu ei. Acesta este primul criteriu. Al doilea este calitatea în abilitățile de a transfera participanților din sală informații, know-how, emoție. Și bineînțeles, deschiderea de a sprijini valorile, principiile și proiectele Business Days pentru a reuși să treacă examenul timpului.

Laszlo Pacso 3– Cine este Laszlo Pacso?

– Eu sunt un antreprenor din 2000, un foarte experimentat om de vânzări, din `97 vând încontinuu. Un networker, cred că sunt printre pionerii care am început să promovez conceptul de business networking în adevăratul sens al cuvântului în România. Mă consider acum un antreprenor social, pentru că ceea ce facem noi este 100 % în beneficiul comunității din care facem parte. Nu putem spune că este un proiect în care să generăm profit pentru noi ca și persoane. Trăim bine, deci nu putem spune că sărăcim din acest lucru, dar scopul nostru este să ajutăm în primul rând mediul de business din România și în special tinerii să aibă niște modele de leadership antreprenorial sănătoase, care să inspire și care să considere antreprenoriatul ca o alternativă viabilă pentru carieră.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + 6 =