Zilele Culturii Austriece la Arad

CulturaÎn perioada 9-11 noiembrie a.c, se va desfășura cea de-a doua ediție a Zilelor Culturii Austriece la Arad.
Tema principală în jurul căreia este grupată suita de manifestări culturale propuse este „Anul 1955 – O răscruce istorică între Estul și Vestul Europei”.
În urmă cu 60 de ani istoria despărțea Estul de Vestul Europei, prin semnarea pe de-o parte de către țările occidentale aliate a Tratatului de Stat de la Viena iar pe de altă parte cele şapte țările din așa numitul „Bloc al Țărilor Est – Europene” aderau la Pactul de la Varșovia.
Austria este o țară care trăiește cultural, o națiune culturală recunoscută ca atare pe întreg mapamondul. Fiecare ediție a Zilelor Culturii Austriece la Arad reprezintă un dialog al elitelor culturale austriece și românești, o „infuzie” de cultură vie, o succesiune de evenimente de cel mai înalt nivel prin care Aradul se conectează tot mai profund la circuitul de valori europene.
Invitați ai acestei ediții sunt personalități marcante ale diplomației și vieții cultural-artistice austriece precum Excelența Sa, Gerhard Reiweger, Ambasador al Republicii Austria la București, Elisabeth Marinkovic, ataşat cultural al Ambasadei Austriei şi director al Forumului Cultural Austriac la București, av. Vasile Onofrei, Consul onorific al Republicii Austria la Timișoara, Helmut Wohnout, istoric, director al Departamentului pentru media din Cancelariei Federală a Austriei și Cvartetul Koehne de la Viena.
Organizate sub egida Consiliului Județean Arad în colaborare cu Centrul Cultural Județean Arad, Asociația culturală Musikforum Europa Arad, Forumul Cultural Austriac București, sub înaltul patronaj al Consulatului Onorific al Republicii Austria la Timișoara și al Ambasadei Austriei la București, Zilele Culturii Austriece la Arad vor oferi publicului arădean timp de trei zile o suită de manifestări culturale incluzând conferinţe, proiecţii de film, un concert cameral şi o expoziţie.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 4 =