Angela Ghircoiaș: Nu există oferta educațională necesară pentru crearea de meseriași

– Interviu cu Angela Ghircoiaș, EuroTriade

Angela Ghircoias-1

– Care este specificul recrutării în activitatea firmei dumneavoastră?

– EuroTriade recrutează pentru domeniul industrial, în special pentru industria de automotive, specialiști și manageri.

– Cum răspunde piața din România acestui domeniu?

– Foarte bine. Sunt foarte multe companii din industria auto, electronice, care investesc în acest an. De fapt, au investit începând de acum 10 ani și 2015 este un nou an de creștere pentru ele. Mai mult, și industria aeronautică se află pe un trend ascendent. În următorii cinci ani, am văzut deja semne, se deschid companii la Craiova, în zona Turda etc. Deci este nevoie de specialiști români pentru acest tip de industrie și mai mult, de meseriași, de personal muncitor, de muncitori calificați. Deși noi nu recrutăm și pentru această zonă, decât punctual, suntem la curent cu realitatea cu care se confruntă clienții noștri. De exemplu, în Sibiu și Timișoara e teroare să găsești persoane calificate, muncitori: frezori, reglori pentru industria maselor plastice, chiar și în textile. Este nevoie, dar nu există ofertă. De aceea îi reprezentăm într-un fel pe clienții noștri și îi încurajăm pe elevi să opteze și pentru școli profesionale și școli de meserii și credem într-adevăr că mai bine un meseriaș bun decât un inginer care nu știe să citească un desen tehnic, ceea ce vedem foarte des când recrutăm specialiști.

– Care sunt principalele obstacole în domeniul resurselor umane?

– Mă voi referi mai ales la zona pe care suntem noi, recrutare de specialiști pentru industria auto, o industrie care crește foarte mult. 80% dintre clienți sunt din industria automotive. Principalul obstacol este lipsa forței de muncă. Sunt mai multe nevoi, mai multe locuri disponibile pentru specialiști decât specialiști, care fie pleacă în străinătate, fie nu sunt încă la nivelul care ar trebui, fie au optat pentru un liceu în loc să învețe o meserie și nu acoperă zonele de care are nevoie angajatorul. Atunci, bineînțeles că e dificil să găsești tipurile acestea de oameni, iar căutările se desfășoară pe luni întregi, este o competiție foarte mare între angajatori.

– Cărui fapt se datorează lipsa specialiștilor?

Cred că în România este o presiune socială. Dacă nu faci facultate, nu reușești, ai ratat în viață. Elevii s-au îndreptat spre facultate. Poate nu asta își doreau, poate nu voiau ceva teoretic. Poate ar fi fost buni pe ceva practic. Au ajuns o mulțime de ingineri care lucrează ca muncitori, dar nu știu nici partea de meserie și nici partea de inginerie. Asta mi se pare dificil și cred că ar trebui să se schimbe în România.

– Ce credeți că ar trebui făcut pentru a schimba această situație?

– Efectiv, să începem prin a încuraja copiii, elevii, să se înscrie la școlile de meserii. Chiar spunea un client de-al meu de curând, la o întâlnire, că „Ok, am nevoie de personal de logistică”. Și vine la mine și mă întreabă „dar la ce școală m-aș putea înscrie să învăț asta?”. Din păcate, nu am ce să-i indic. Nu există oferta educațională necesară pentru crearea de meseriași.

http://romania.eurotriade.com/

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici