Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”, la Festivalul Naţional de Teatru Bucureşti

800px-Teatrul_de_Stat_Ioan_Slavici_Arad_zps6098bff2Actorii Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad vor susţine la sfârşitul săptămânii, în Bucureşti, două reprezentaţii ale spectacolului ”Ai mei erau super!”, care a fost inclus în selecţia oficială a celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru.
Spectacolul ”Ai mei erau super!” are la bază un scenariu colectiv cu întâmplări reale ale actorilor din distribuţie: Alina Danciu, Carmen Vlaga Bogdan, Roxana Sabău Nica, Robert Pavicsits şi Ştefan Statnic. Regia este semnată de Cristian Ban, iar scenografia îi aparţine Cristinei Milea.
Piesa este programată în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, în data de 30 octombrie, de la ora 21 şi în 31 octombrie, de la ora 18, la Teatrul Odeon Bucureşti. ”Ne onorează participarea la ediţia jubiliară a FNT, o adevărată sărbătoare a teatrului, alături de zeci de producţii din ţară şi din străinătate, realizate în ultimul an. În istoria instituţiei noastre, este a doua participare a TCIS Arad la Festivalul Naţional de Teatru. În anul 2010, în selecţia oficială a fost inclus spectacolul ”Codrii”de David Mamet, regizat de Alexandru Berceanu, avându-i în distribuţie pe actorii Cecilia Lucanu Donat şi Alex Mărgineanu”, a declarat Bogdan Costea, managerul Teatrului Clasic ”Ioan Slavici”.
În acest an, Festivalul Naţional de Teatru, desfăşurat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, se desfăşoară în perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015. Directorul artistic al Festivalului este criticul de teatru Marina Constantinescu. Evenimentul este produs de UNITER, ARCUB şi Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, este finanţat de Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului Bucureşti, iar partenerul festivalului este Institutul Cultural Român.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + eleven =