Recenzie Deadpool

DeadPool este o comedie bazată pe un personaj din Marvel Comics cu același nume. Filmul se află în vizorul producătorilor încă din februarie 2004, angajându-l pe Tim Miller ca regizor abia în anul 2011, cam același an în care Ryan Reynolds, actorul care îl interpretează pe DeadPool, juca rolul de Green Lantern, poantă care de altfel se regăsește și în filmul actual, când Wade Wilson îl roagă pe Ajax (Francis) să nu îi facă un costum verde.

deadpool 2016 2

Însă fioroasa costumație a lui DeadPool a fost sugerată de o bătrânică oarbă și neîndemânatică pe care eroul nostru a găsit-o pe Craiglist când își căuta un loc în care să stea. Fiind destul de flexibil încât să îi poată bate pe băieții răi fără prea mare dificultate și să îi acopere fața urâtă și deformată, însă nu și vocea suavă, Wade Wilson se plimbă într-o combinație de costum Zentai cu efecte CGI de culoare roșie, pentru a nu se chinui să scoată urmele de sânge din haine.

deadpool 2016 3

Deadpool este plin de glume și insidejokes, bătând apropouri mai mult sau mai puțin subtile pe care doar fanii adevărați le pot înțelege. Povestea este o un fel de parodie la adresa filmelor de Sfântul Valentin la care băieții sunt obligați să își ducă iubitele în fiecare an, oferindu-le ocazia să facă schimb de roluri, măcar o dată în viață și să se bucure și ei de un film haios, de acțiune cu un super erou cu o moralitate îndoielnică, care nu prea ia nimic în serios, nici măcar pe el însuși. Deadpool este un personaj nesimțit, care nu are un gram de respect pentru nimic și care nu poate muri indiferent ce i-ai face.

deadpool 2016 1

Filmul practic începe în al doilea act, cu protagonistul omorând câțiva răufăcători pentru a afla unde este principalul răufăcător, pe care îl găsește ulterior și se unește cu o echipă de X-Men pentru a se lupta cu acesta și asta este toată povestea. Plus câteva scene perverse și o logodnică bunoacă. În trailer avem două din scenele principale, care ulterior au fost dezvoltate într-un film de acțiune de o oră și 48 de minute, alternând cu flashback-uri în care putem vedea cum un agent al Forțelor Speciale a devenit un mercenar, explică cum Wade Wilson a devenit DeadPool și de ce încearcă să omoare persoanele respective.

deadpool 2016 4

Producătorii au alocat un buget de aproximativ 58 de milioane de dolari, triplându-și învestiția în primele două zile de la lansare. Faza de final a filmului ne lasă confuzi și cu ochii în soare, promițându-ne totuși o continuare. Una peste alta, Deadpool este o comedie foarte bună, perfectă pentru o ieșire romantică de Sfântul Valentin.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 15 =