„Corupţia ucide”, un concurs de jurnalism pentru elevi

art courptia ucide 3Facultatea de Jurnalism a Universităţii „Aurel Vlaicu” a organizat în liceele arădene concursul de eseuri „Corupţia ucide”. Au fost premiaţi cinci elevi, care, pe lângă diplomă şi cărţi de jurnalism, vor petrece în luna iulie câteva zile la Muzeul Presei. Acest lucru a devenit posibil în urma unei protocol încheiat între universitate şi Primăria din Jimbolia. Câștigătorii vor beneficia de transport, cazare, masă și documentare. „Am remarcat calitatea eseurilor scrise de elevi. Au fost lucrări bune pe o temă foarte actuală”, a declarat Flavius Ghender, cadru didactic al Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.
Câştigătorii concursului sunt Teodora Ardelean, clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, Daian Bica, clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, Anda Miutescu, clasa a XII-a la Liceul Sabin Dragoi, Darius Marc, clasa a XI-a la Liceul A. Marienescu din Lipova și Anamaria Rusu, clasa a XII-a la Liceul cu profil sportiv.
Eseurile vor fi publicate pe www.vestic.ro şi www.arq.ro, dar şi în print, în ziarul local „Aradul”, dar şi pe Facebook. „Apreciez iniţiativa colegilor mei de la Facultatea de Jurnalism care au reuşit cu succes să îi provoace pe elevii de liceu. Participarea unui număr mare de competitori a dovedit că elevii sunt dornici să se afirme şi consider că universitatea trebuie să creeze cadrul în care aceşti tineri se pot afirma”, a declarat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.
Festivităţile de premiere organizate în licee au creat oportunitatea profesorilor de la Facultatea de Jurnalism, Brînduşa Armanca, Carmen Neamţu, Radu Ciobotea, Flavius Ghender şi Andrei Ando de a sta de vorbă cu liceenii despre misiunea jurnalistului şi despre capcanele mass-media în lumea noastră.

Răspunde

Introduceți comentariul
Introduceți numele dumneavoastră aici