Vedeta TV, cu ochii în lacrimi

blondaVedeta de televiziune Diana Mariș Costea este din nou cu ochii plini de lacrimi: în urmă cu un an, soțul său, Valentin Costea, a fost bătut crunt de un angajat și lăsat să moară. „Noaptea dintre 5 și 6 martie 2015. O noapte a tristeții, a disperării dar și a speranței. Începând din această noapte, Vale, era tot mai departe de noi, spre a fi tot mai aproape de cer”, spune Diana Mariș Costea pe contul său de Facebook. Coșmarul a început pentru ea în seara zilei de 5 martie. La ieșirea din platoul știrilor TV Arad, a fost anunțată că soțul său a fost ridicat de SMURD direct de la atelier și transportat în stare gravă la Spitalul județean Arad. Medicii arădeni au constatat că bărbatul se află în comă profundă și au decis transportarea bolnavului la Spitalul Județean din Timișoara, unde a fost operat de urgență. După câteva zile a intrat în moarte cerebrală și după două săptămâni, Valentin Costea s-a stins din viață în spitalul din Timișoara.
Polițiștii arădeni au început imediat cercetările. Valentin Costea a fost proprietarul unui atelier de tunning auto situat în zona UTA. În seara de 5 martie a fost căutat de un prieten la atelier, dar ușa era încuiată. Acesta l-a văzut pe Valentin Costea căzut pe jos și a sunat imediat la 112. Polițiștii au sosit de urgență la fața locului, au spart ușa și l-au găsit pe proprietarul atelierului plin de sânge, zăcând inconștient pe jos. Cel care l-a bătut pe Valentin Costea a încuiat ușa cu cheile proprii și a plecat, deoarece cheile proprietarului atelierului se aflau la el în birou. După câteva ore, agresorul a fost reținut. Acesta este Dan Dorel Hodiș, un tânăr de 24 de ani care l-a mai ajutat pe Valentin Costea și este un consumator ocazional de droguri. Bărbatul a recunoscut imediat fapta și le-a spus polițiștilor că a avut datorii mari, i-a tot cerut bani împrumut lui Costea și i-a fost rușine să mai ceară.
Dan Dorel Hodiș a fost trimis în judecată. Judecătorii de la Tribunalul Arad l-au condamnat la 13 ani pentru săvârșirea infracțiunii de omor, la care au aplicat un spor de pedeapsă de 8 luni și la doi ani pentru furt. Cele două pedepse s-au contopit, rămânând ca ucigașul lui Valentin Costea să execute pedeapsa cea mai mare. Curtea de Apel Timişoara a modificat sentința, agresorul fiind condamnat la 14 ani de închisoare. Dan Hodiș se află încarcerat în Penitenciarul Arad.
Vedeta TV Diana Mariș Costea a fost extrem de nemulțumită de justiția din România. Ea spune că procesul a durat mai puțin de 15 minute, iar cel ce i-a omorât și i-a tâlhărit soțul a fost condamnat pentru omor, nu omor calificat și tâlhărie, așa cum ar fi trebuit. Mai mult, i s-a explicat că agresorul are mai multe drepturi decât ea: „În plus am fost informată că am mai puţine drepturi decât el. Criminalul are dreptul de a se adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar eu în calitate de parte vătămată, nu am acest drept. Prin urmare pentru mine procesul se opreşte aici”. Pentru Diana Mariș Costea, coșmarul pare fără sfârșit. „Nu (mai) cred în Justiţia Română (complet justificat după ce am văzut ‘procesul’), dar cred în Justiţia divină şi trăiesc cu speranţa că într-o zi lui Vale i se va face dreptate. Va fi ziua în care sufletul meu se va linişti”, a spus Diana Mariș Costea.

Comentarii

comentarii

2 COMMENTS

  1. Fata asta plangea intruna acum un an pe holul spitalului, singura, intr-un colt…mi se rupea sufletul cand o vedeam, nu alta…..aveam si eu internata matusa si eram pe acolo……chiar imi pare rau de ea, asa frumoasa si atat de singura intr-o lume atat de cruda…sper sa-si poata reface viata

    • Suflet bland, de un an sufera dupa nefericitul accident….eu am vazut-o in sala de judecata, nici parintii lui nu erau macar acolo, dar ea era….m-a impresionat povestea ei pana la lacrimi, nu stiu cum rezista, eu as inneubuni…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + 14 =