Zeci de elevi de la școala profesională în practică la Astra Rail Industries

ActualitatiÎncepând cu 13 iunie, 21 elevi din clasa de sudori și 10 elevi din clasa de operatori CNC din cadrul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu din Arad vor desfășura practica în fabrica Astra Rail Industries. Stagiul are o durată de 5 săptămâni, a câte 6 ore pe zi, 5 zile lucrătoare pe săptămână, însumând în total 144 de ore aferente perioadei de practică necesară pentru a fi desfășurată la sfârșitul anului I de școală profesională.
Această etapă are ca scop familiarizarea elevilor cu uneltele și mașinile moderne folosite în secțiile fabricii Astra Rail Industries S.R.L., precum și corelarea dintre teorie și realitatea din producție. Elevii vor învăța cum se folosesc uneltele și mașinile, cum arată acestea și în ce etape de producție se folosesc.
Școala profesională din cadrul Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu din Arad are durata de 3 ani. În anul I elevii fac 20% din timp practică, iar în anii următori procentul acesteia urcă la 60% în anul II și 72% în anul III. Fabrica Astra Rail Industries dispune de locații special amenajate pentru asigurarea practicii, iar elevilor li se pune la dispoziție tot necesarul pentru desfășurarea acesteia: echipament de protecție, traineri și mașinile unelte aferente. „În ceea ce privește viitorul acestor elevi, Astra Rail Industries îi incurajează să își continue studiile în meseriile menționate pentru a obține diploma de inginer. Compania este flexibilă cu privire la alocarea adecvată a timpului pentru companie, precum și pentru studiu. Firma susține persoanele calificate care sunt adevărați specialiști în domeniul lor și aduc astfel un plus de valoare binevenită în producția noastră”, a declarat Bernd Böse, CEO Astra Rail Industries.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + sixteen =