Iulie, o lună bogată în evenimente culturale la Arad

CulturaCentrul Municipal de Cultură a anunțat că luna iulie va fi una extrem de bogată în evenimente culturale.
În perioada 1-10 iulie, va avea loc internațional de land art / instalații sit specific. 13 artiști din România, Moldova, Austria crează la Atelierele Pădurice și Faleza Mureșului, iar din 11 iulie până la sfârșitul lunii, le vor expune pe malul râului Mureș.
În perioada 5-10 iulie 2016, în fiecare seară de la ora 21,30, în Parcul Mihai Eminescu, Caravana Metropolis prezintă cinema în aer liber. Șase filme de autor vor fi proiectate utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România: un ecran gonflabil de 120 metri pătrați și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii. În această seară va rula Fiul lui Saul (Ungaria), un film care a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes și cel mai bun film la ediţia din acest an a Globurilor de Aur. Sâmbătă, 9 iulie publicul va viziona Amy (UK), câștigător al Premiilor Oscar și BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016 și duminică, 10 iulie, Mustang (Turcia), nominalizat la Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin și a avut premiera la Cannes în 2015, în secțiunea Quainzaine des realisateurs. Laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards.
În perioada 12-18 iulie 2016, la Castelul Macea și Teatrul Clasic Ioan Slavici, va avea loc „Academia itinerantă Andrei Șerban”. Acesta este program-cadru conceput ca un laborator interdisciplinar de creație în jurul personalității artistice a regizorului Andrei Șerban, reunind tineri actori, alături de artiști din alte discipline, și realizat prin largi parteneriate instituționale.
În perioada 14-29 iulie va avea loc simpozionul de sculptură „Intersecție și sens”, fiind expuse lucrări în spațiul public, intersecții și sensuri giratorii. În perioada 15-17 iulie 2016, în Parcul Mihai Eminescu din Arad va avea loc STRARAD Street Festival, care va consta în muzică, mâncare stradală, artă, jocuri și filme. În perioada 18 iulie-26 august 2016, se va desfășura în clădirea Preparandiei, „Vara de ar.te”. Centrul Municipal de Cultură Arad și Liceul de Arte Sabin Drăgoi Arad reiau atelierele de creație pentru tineri pentru perioada estivală.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =