Se vinde o cincime din „Moara cu Noroc”

Se vând 20% din acțiunile Hanului „Moara cu Noroc”, considerat a fi una dintre afacerile de succes în domeniu. Hotelul de trei stele are 23 de camere, restaurant rustic de 100 locuri, ”șemineul” cu 60 locuri, două săli de evenimente nou construite, fiecare având capacitatea de 500 de persoane, un parc pe o suprafață de un hectar și jumătate și o parcare pentru 350 de mașini. Se știe că unul dintre acționarii de la „Moara cu Noroc” este fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu.

art turism moara moara cu noroc

Avem strategie, dar turismul arădean se vinde pe capete

 Aradul are o strategie în domeniul turismului, care nu a fost tocmai ieftină. Numai că strategia din documentele Consiliului Județean Arad nu se potrivește deloc cu realitatea. În județul și în municipiul Arad se vând hoteluri mari, renumite, dar și zeci de pensiuni.

Municipiul Arad, fruntaș la vânzarea de hoteluri

În municipiul Arad, conform declarațiilor autorităților, unitățile de cazare funcționează din plin. Numai că, se pare că declarațiile nu au nimic în comun cu realitatea, din moment ce proprietarii scot la vânzare hoteluri de top și zeci de pensiuni.

Cu cinci milioane de euro se vinde Best Western Hotel Central, patru stele, situat chiar în centrul Aradului. Hotelul are o suprafață totală de 4200 metri pătrați, 40 camere duble și două apartamente, restaurant de 200 de locuri, sală de conferință de 80 de locuri, sală fitness etc.

Un alt hotel de top din municipiul Arad scos la vânzare este Hotel Coandi, de trei stele. Este situat pe Malul Mureșului și are o capacitate de cazare de 57 de camere, restaurant de 200 de locuri, terasă de 200 de locuri, salon de mic dejun, parcare subterană, parcare exterioară de 20 locuri, bar de noapte, sală de conferință, salon de masaj, saună, plajă privată pe malul Mureșului și teren de tenis. Prețul este de 3,9 milioane euro.

Cu doar 2,1 milioane de euro, conform site-ului OLX, este scos la vânzare Hotel Arad, care este clasificat cu două stele, deși are dotările unuia de trei stele. Are o capacitate de 21 de camere, salon de înfrumusețare, parcare privată, restaurant cu o capacitate de 40 de locuri, terasă.

Zeci de pensiuni scoase la vânzare

Numai în municipiul Arad, zeci de pensiuni sunt scoase la vânzare. De exemplu, pentru o pensiune de trei stele în zona Aradul Nou, în apropriere de autostradă se cer 369. 000 euro. Ea are 12 camere, dintre care una cu patru paturi, două camere cu trei paturi și nouă camere cu pat matrimonial, dotate cu TV, frigider, aer condiționat. Pensiunea are și de 12 locuri de parcare. Cu 300.000 de euro se poate cumpăra un motel nou, construit de doi ani în zona Grădiște, lângă OMV, pe șoseaua de centură, cu teren în suprafață de 2800 de metri pătrați, nouă camere cu pat dublu, TV, baie, încălzire centrală pe gaz, restaurant, spălătorie auto, parcare pentru TIR-uri. Cu aceeași sumă se vinde o pensiune în Pădurea Ceala, cu 42 de locuri de cazare, cu restaurant de 180 de locuri și terasă de 50 de locuri. La o sumă mai mică, de 190.000 de euro, se vinde o pensiune cu două etaje în cartierul Aradul Nou, cu opt camere, restaurant cu capacitate de 50 locuri, anexă, teren de tenis etc.

Turismul județului caută ofertanți 

Hotel Moneasa, de trei stele, cel mai mare complex balnear din Stațiunea Moneasa este scos la vânzare cu 3,75 milioane de euro, prețul fiind în scădere față de anul trecut, când proprietarul intenționa să-l vândă cu 5 milioane de euro. În sezon gradul de ocupare este de 100%, iar gradul mediu de ocupare este de 75 % pe an. Tot în Stațiunea Moneasa se vând o cabană cu trei etaje și 10 căsuțe de camping și cinci hectare de teren.

La Mândruloc, proprietarul vinde o stație PECO, cu teren în suprafață de 1,3 hectare, parcare de tiruri, spălătorie pentru tiruri, motel de trei stele cu zece camere, restaurant cu o capacitate de 100 de persoane, bar, totul pentru 1.100.000 euro. La Ineu, cu 399.000 de euro se vinde o pensiune cu trei etaje, 24 de camere, restaurant-bar etc. În schimb la Păuliș, pe DN 7, se comercializează o pensiune cu șapte camere, restaurant și alimentara cu 190.000 de euro 

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen + 7 =