Suicide Squad Review

Suicide Squad (Brigada Sinucigașilor) este probabil unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2016. Bazat pe echipa formată din antieroi cu același nume din universul DC Comics, filmul a fost scris si regizat de David Ayer și întrunește îndrăgiții actori Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Viola Davis și mulți alții.

suicide squad 1

Acțiunea este plasată după întâmplările din filmul ”Batman v Superman: Dawn of Justice”, ca o urmare a morții lui Superman. Amanda Waller asamblează o echipă neobișnuită de infractori periculoși, cărora le promite eliberarea înainte de vreme în schimbul îndeplinirii unor misiuni sinucigașe, strict secrete. Astfel, Harley Quinn, iubita nebună a Joker-ului, Deadshot, un asasin profesionist, monstruosul canibal Killer Croc, hoțul Captain Boomerang, pyrokineticul El Diablo și mercenarul Slipknot sunt scoși din penitenciarul Belle Reve, sunt injectați cu o bombă în gât în cazul în care ar dori să evadeze și sunt plasați sub comanda Colonelului Rick Flag pentru a fi folosiți în misiuni sinucigașe pentru guvernul Statelor Unite.

suicide squad 2

Lucrurile iau o întorsătură neașteptată când iubita lui Flag, Dr. June Moone, un arheolog posedat de o zeiță-vrăjitoare antică cunoscută drept ”Enchantress” scapă de sub control și, cu ajutorul fratelui ei mai puternic pe care îl eliberează și al unei armate de oameni transformați în monștri, decide să construiască o armă cu care să distrugă omenirea pentru că au întemnițat-o într-un artefact. Brigade sinucigașă este trimisă să resolve situația sub îndrumarea lui Rick Flag și bodyguardului său, Katana, o spadasină japoneză expertă în arte marțiale cu o sabie mistică, care capturează sufletele persoanelor pe care le omoară. Nu durează mult până când se creează un haos complet, accentuat și de tentative Joker-ului de a își elibera iubita, pe cât de frumoasă, pe atât de nebună.


Suicide Squad (S.S.) a avut un buget de 175 de milioane de dolari, înregistrând până în prezent, încasări de peste 280 de milioane de dolari. Trailerul incredibil de captivant și hype-ul creat a atras foarte multă lume în cinema, însă, pe cât de fericiți au fost înainte de începerea filmului, pe atât de dezamăgiți au fost după vizionarea acestuia. S.S. promite multe, dar oferă o poveste mult prea simplă, prea multe personaje pentru a empatiza cu vreunul dintre ele și o regie destul de slabă. Soundtrack-ul filmului seamănă mai mult cu un CD pe care îl mixam în adolescență decât cu o coloană sonoră a unui film care avea nevoie de ceva mult mai profund pentru a accentua unele scene, decât melodii pop-rock clasice. Singura mulțumire a fanilor au fost actorii, folosiți prost, care și-au dat toată silința să salveze ce mai puteau din acest film. Jared Leto este un Joker dezastruos, iar tentativele de a își salva iubita erau făcute de scenariști să pară nelalocul lor, ”Enchantress” ar fi fost mai bine folosită ca membru al brigăzii sinucigașe decât ca antagonist, iar Killer Croc și Captain Boomerang abia dacă apucă să rostească două replici. Surpriza plăcută a fost Margot Robbie, aflată în rolul lui Harley Quinn, care a reușit să captiveze audiența și să salveze ”Suicide Squad” de la un eșec total.

suicide squad 3

Deși promitea să fie ”filmul anului”, S.S. s-a dovedit a fi o altă dezamăgire, venită la doar câteva luni după ”Batman v Superman: Dawn of Justice”. Până în momentul de față, cel mai reușit film cu supereroi al anului 2016 rămâne tot ”Deadpool”.

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × four =