Informatorii Securității și mafia portocalie au pus mâna pe explorările petroliere din Banat

ingrisch-1În acest moment, scandalul prospecțiunilor petroliere în vestul țării este unul latent. Locuitorii din zonele în care se fac astfel de lucrări sunt nemulțumiți de modul în care una dintre firmele angajate de o companie petroliere își face treaba. Licitația pentru prospecțiuni a fost ”câștigată” de firma Geolink, care a ofertat un preț mult mai mic decât concurența. Deși este specializată în lucrări de topografie, Geolink a fost ”preferată” să execute lucrările de prospecțiuni. Totul era legat de fosta Securitate, transformată și resuscitată de mafia portocalie, condusă la acea vreme de ”guru” Alin Popoviciu, scrie site-ul partener ZiuaDeVest.ro
Astfel, lucrările de prospecțiuni ale unei renumite companii petroliere în Banat și demersurile pe lângă autorități locale au fost și sunt făcute de Geolink SRL, firmă cu profil topo, ce aparține lui Ioan și Adriana Rodina. Conform presei locale (ZonaTM.ro și Arad24.net) cel care a făcut ”lipeala” dintre compania petrolieră și Geolink se numește Iosif Ingrisch. Acesta a fost angajatul firmei Geolink și fost condamnat, în 6 aprilie 2015, la doi ani de închisoare pentru „săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor”. Pedeapsa lui Ingrisch este, în plus, interzicerea drepturilor de a obține sau derula activități din fonduri europene.
Mai mult, Iosif Ingrisch, zis ”Grasul”, a fost recrutat înainte de 1989 de fosta Securitate. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.) a confirmat prin decizia Nr. DJ/ 2195/04.12.2013 că. în baza Notei de Constatare nr. 01/1/895 din data de 08.04.2013, întocmită de către Direcția de Specialitate, din cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, INGRISCH losif figurează în dosarul fond rețea nr. R 215993 (cota C.N.S.A .S.). Numele său este menționat la fila 19 a dosarului, cu următoarele informații: ”a fost recrutat ca informator de Inspectoratul Județean Timiș”. Cu alte cuvinte, Ingrisch Iosif a colaborat cu organele de Securitate înainte de 1989.
Ingrisch a fost candidat UNPR la funcția de președinte al Consiliului Judeţean Timiş (a pierdut lamentabil alegerile) și a fost director la Lukoil Timişoara. Ingrisch mai este și un fel de şef de lojă masonică (!), şi prieten cu deputatul Alin Popoviciu.
La rândul lor, Ioan și Adriana Rodina au fost asociați în 2010, prin intermediul firmei Creapolis SRL, cu firma Sports Games SRL din Timişoara, unicul importator şi distribuitor al produselor sportive marca Fisher în România şi Republica Moldova. La acel moment, asociat în această firmă era faimosul deputatul PD-L (azi PNL) Alin Popoviciu, cu 50%. Împreună cu Ioan Rodina, în acționariatul firmei a intrat și Andreescu Diana Ornella (fiica lui Constantin Ostaficiuc, pe atunci șef al CJ Timiș), conform informațiilor publicate de ZonaTM.ro.
Pe baza acestor încrengături politice și economice portocalii, cei de la Geolink au pornit, fără nici un fel de respect pentru lege sau oameni, lucrările de prospecțiuni în mai multe perimetre din Timiș și Arad. Bazându-se pe presiunea politică asupra primarilor, pe șantaje și pe acțiuni în forță, Rodina și Ingrisch au trecut la acțiune. Fără a face o campanie prin care să explice proprietarilor de teren și opiniei publice ce lucrări vor efectua. Fără a negocia în prealabil acordarea de despăgubiri. Totul pe repede înainte, și cu cheltuieli minime. Iar atunci când bănățenii s-au revoltat, penalul Iosif Ingrisch a fost gata să calce mai mulți oameni cu mașina, la Sânnicolau Mare. În urma numeroaselor plângeri făcute la Poliție Ingrisch a fost îndepărtat, aparent, de la Geolink. Continuă însă, din umbră, să facă afaceri cu Ioan Rodina.
La Arad, susținuți de Dimitrie Muscă, (un mare agricultor din vestul țării), mai mulți oameni, dar și ONG-uri, sunt cot la cot în bătălia împotriva prospecțiunilor, chiar dacă ei, în fapt, nu pricep că niciun rău nu se petrece, prin încercarea de a găsi gaz natural! Problema este că în Timiș, cu o administrație mai modernă, cu oameni mai deschiși, cu o presă favorabilă, proprietarii au devenit mai permisivi, prospecțiunile nu au mai fost o problemă. Dar asta, NU din cauza ”grasului Ingrisch”, care a amenințat cu moartea locuitorii unei comune din Timiș, nici din cauza lui Rodina, susținător tăcut al lui Ingrisch, care ia și acum o căruță de bani de la Rodina (de frică sau din dragoste), ci din motive legate de abilități privind gestionarea informațiilor. Bădăranii de la Geolink se pricep la ”forme vechi de cooperare”, nu la cele actuale. Să nu uităm că Rodina este doar un fost ofițer comunist de armată, legat indisolubil de bocanc, pregătit de ordine.

SURSA:

http://www.ziuadevest.ro/economic/65375-informatorii-securitatii-si-mafia-portocalie-au-pus-mana-pe-explorarile-petroliere-din-banat

Comentarii

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + 2 =